IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

От скучната Швейцария: 2.3 секунди от 0 до 100 км/ч

Творението на Elextra обещава да детронира Tesla Model S

От скучната Швейцария: 2.3 секунди от 0 до 100 км/ч

Швейцарският производител Elextra създава поредният електромобил, който ще се бори с Tesla на терена на скъпите и луксозни модели. Компанията обеща луксозна машина на ток, която ще се отличава с изключителна динамика – ускорение от 0 до 100 км/ч за по-малко от 2,3 секунди.

Още един супер електромобил, този път от Швейцария

Все още обаче Elextra не разкрива изцяло дизайна на автомобила, но специализираните медии откриха прилики с ръбатото оформление на моделите на Lamborghini, въпреки че тук става въпрос за по-дълъг модел с четири врати. Седанът ще предлага място за четирима човека в купето.

Задвижването е поверено на четири електромотора, разположени в колелата, а енергията идва от „значителен” пакет батерии, според неофициалните данни от Elextra. Ако швейцарците спазят обещанието си, техният модел ще е най-бързият сериен електромобил на света в спринта до 100 км/ч.

Още един супер електромобил, този път от Швейцария

В момента тази чест се пада на Tesla Model S, оборудван с батерия с капацитет 100 кВт/ч, която се ускорява от 0 до 96 км/ч за 2,4 секунди в режим Ludicrous.

Началото на серийното производство на модела на Elextra ще е скромно – първата серия ще е от 100 коли, за сглобяването на които е ангажирана компания от Щутгарт. Все още няма информация за цената на динамичния електромобил.

С оглед на бързо растящия брой на нови компании, предлагащи или поне надяващи се предложат впечатляващи електромобили на световния пазар, част от пазарните анализатори обясниха, че скокът от концептуален модел, който се е представил добре на някое автомобилно изложение към серийно производство е най-трудното изпитание, при което мнозина се провалят.

Тагове: tesla model s tesla elextra
0 от 500