IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на Renault-Nissan: Електромобилът трябва да струва $7 000

За достигането на подобна стойност алиансът ще ползва и помощта на Mitsubishi

Шефът на Renault-Nissan: Електромобилът трябва да струва $7 000

Френско-японският алианс Renaut-Nissan ще се опита да се утвърди на китайския и индийския пазари с помощта на нов електрически модел на достъпна цена. По думите на шефа на групата Карлос Гон, този електромобил трябва да струва не повече от 7000 щатски долара.

Шефът на Renault-Nissan: Електромобилът трябва да струва $7 000

Босът на Renault-Nissan допълни, че през 2020 г. ще се появят зарядни станции от ново поколение, които ще могат да пълнят акумулаторите далеч по-бързо в справнение със сега. Това ще позволи самите батерии да имат по-голям капацитет, но в същото време цената им да падне.

Според Гон, всички тези фактори трябва да доведат до сериозно увеличение ва търсенето на електромобили в близките години. Големият проблем обаче си остава цената, тъй като тези машини все още струват далеч повече от своите събратя с бензинови и дизелови двигатели с вътрешно горене.

„Смятам, че компаниите Renault и Nissan, както и новото попълнение в алианса -  Mitsubishi, с обединени усилия могат да разработят бюджетен електромобил. Задачата не е толкова проста, но е напълно осъществима, тъй като и трите производителя имат сериозен опит в разработката на машини, задвижвани с електричество”, обясни Гон, цитиран от Automotive News.

Босът на Renault-Nissaп е известен като „убиец на разходите” и затова смята да заложи на същия стил при направата на евтин електромобил. За целта машината ще бъде максимално опростена – без всякакви модерни функции като автономни системи и скъпа електроника.

Идеята е електромобилът да се предлага с малки батерии, които срещу доплащане да могат да бъдат сменян с по-мощни. Така цената на машината ще бъде в диапазона 6800-7600 долара, което ще позволи тя да се продава успешно на пазарите в Китай и Индия при това в сериозни тиражи.

Снимка: Nissan

Тагове: renault-nissan
0 от 500
  • #4
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Следовател ( преди 7 години )
    А тоя Гомн не беше ли клиент на френската проглокатура? За това ли се скатава в Япония чак?
  • #3
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Дошо ( преди 7 години )
    "За достигането на подобна стойност алиансът ще ползва и помощта на Mitsubishi" - т.е. ще почне масовото пичкосване на Нисани и Митсубишита!
  • #2
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Темида ( преди 7 години )
    Twizy.....много яка на външен вид!!!Да не е баварката брат с изпънатия фар ама ......Много разбираме в БГ от дизайн на коли Немска кола = Мноо яка/ Мноо хубав дизайн (нищо че са еднакви всичките)Не немска кола = много грозна / ужас
  • #1
    9 rate up comment 3 rate down comment
    еЛкаДрелка ( преди 7 години )
    3а Седем зелки сигурно има за мотори 4 дрелки... Говорейки Реално една базова Кичка Електричка с 15 до 20 КВ Бактерия НЕ трева да се Харчи за по-ве4е от 5 зелки ( 5 000 $ ) нали има 30 % по-малко компоненти от конвенционална такава... Всичко ДРГО е ГАДНА ,ТЛЪСТА , ДОЛНА Авто-Мафиотска сПекУла.