IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Чудовищен Fiat 500 с 406 коня излиза на пазара

Злият дребосък е дело на Pogea Racing, доработила доработката на Abarth

Чудовищен Fiat 500 с 406 коня излиза на пазара

Тунинг компанията Pogea Racing празнува 20-ия си рожден ден с нов проект, базиран на миниатюрния Abarth 500. От фирмата твърдят, че завършването на проекта, който се казва ARES, им е отнело 4 години разработка и тестове. Финалният резултат е тежко модифицирана версия на италианската градска оса.

Чудовищен Abarth 500 с 406

Всичко е започнало от фабричния 1.4-литров 4-цилинтдров бензинов двигател, който в стандартен вид има 135 к.с. Когато Pogea Racing са приключили с него, същият вече разполага с бруталните за размерите на тази кола 404 к.с. Тук е моментът да се уточни, че автомобилът е напълно отговарящ на изискванията за използване по обществената пътна мрежа.

Максималният въртящ момент достига 445 Нм и се постига при 3350 об/мин, което е повече от два пъти повече от фабричните възможности на двигателя. За да се справи с допълнителната тяга, механичната скоростната кутия е получила усилен корпус, диференциал с ограничено приплъзване, маслен охладител, както и спортни съединител и маховик.

Чудовищен Abarth 500 с 406

Самият двигател е бил значително модифициран също, като тунинг специалистите твърдят, че са изпробвали възможностите на седем турбокомпресора и три инжекционни системи, преди да се спрат на концепцията, която удовлетворява изискванията им. Максималната мощност се постига при 6400 об/мин, а колата се ускорява до 100 км/ч за едва 4.7 секунди.

Максималната скорост е 288 км/ч, което е направо стряскащо за автомобил от този клас.

Клиентите на Pogea Racing получават 1 година гаранция за двигателя и задвижващата система, използвайки за целта услугите на външна застрахователна компания. Създателите на нестандартния автомобил уточняват, че преди да бъде пуснат на пазара, пакетът е преминал през обстойни изпитания в продължение на общо 12 000 километра, през които не е бил отчетен нито един сериозен проблем с надеждността.

Чудовищен Abarth 500 с 406

Лошата новина е, че само 5 такива коли ще бъдат конструирани, една от които виждаме на снимките. Добрата е, че части от пакета могат да бъдат поръчани отделно.

Колкото до външния вид, моделът има 18-инчови олекотени алуминиеви джанти, карбонов оптичен пакет, регулируемо спортно окачване KW Clubsport, както и спортна спирачна система. Без шофьор, но с пълен резервоар гориво ARES тежи едва 977 кг.

Чудовищен Abarth 500 с 406

Клиентите могат да поръчат модифицираните външни детайли, изработени от пластмаса, а не от карбон, както и самостоятелно, без да е необходимо те да бъдат комбинирани със силовите нововъведения. Оптичният пакет може да бъде монтиран на всеки Abarth 500, произведен след 2008.

Подобренията по скоростната кутия и двигателя започват от 21 000 евро. Базовата цена на пълния пакет е 58 950 евро, което включва работата по сглобяването, боядисването и самия Abarth 500.

Снимки: Pogea Racing 

0 от 500