IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нови шпионски снимки на Volvo XC40

Компактният кросоувър получава 1,5-литров бензинов турбо мотор

Нови шпионски снимки на Volvo XC40

Новият компактен кросоувър на Volvo – XC40, се очаква със сериозен интерес, тъй като ще маркира навлизането на шведската марка при по-малките SUV модели и ще даде началото на нова фаза на моделната офанзива на компанията.

Нови шпионски снимки на Volvo XC40 - не е готово

Британското списание Auto Express публикува нови шпионски снимки от тестовете на XC40, като тези кадри дават най-добра представа какво можем да очакваме от модела. Естествено, камуфлажът скрива чертите на автомобила, но от компанията вече подсказаха, че XC40 ще се отличава с по-свободен и весел дизайн, в сравнение с хладните, плавни и минималистични линии, с които се характеризират новите големи модели XC60 и XC90.

Нови шпионски снимки на Volvo XC40 - не е готово

За момента изглежда, че оформлението на фаровете и радиаторната решетка са директно взети от концептуалните 40.1 и 40.2, които дебютираха през май миналата година. Заедно с XC40 ще дебютират и новите S40 и V40, които също трябва да демонстрират новия дизайнерски език на марката по отношение на компактните модели.

Нови шпионски снимки на Volvo XC40 - не е готово

XC40, както и другите два нови модела от серията 40, ще е изграден върху новата модулна платформа CMA, която е специално създадена за компактни модели. Що се отнася до задвижването, XC40 ще получи нов 1,5-литров 3-цилиндров бензинов мотор с турбо, който ще се предлага с 4-цилиндров дизел със същия или сходен работен обем.

Нови шпионски снимки на Volvo XC40 - не е готово

А от Volvo вече потвърдиха, че разглеждат възможността да използват хибридно задвижване за новите членове на моделната фамилия 40. Премиерата на XC40 може да е още през април на изложението в Шанхай, а продажбите започват през 2018 година.

Тагове: volvo volvo xc40 v40 s40
0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    тия китайци съвсем за балъци имат европейците скоро ще пуснат и двуцилиндров двутактов двигател за следващите модели на това волво само емблемата с надписа е шведска
  • #3
    3 rate up comment 2 rate down comment
    :) ( преди 7 години )
    Това да не са ***, че да пише къде са правени? Всички съвременни автомобили са сглобени от отделни компоненти. И европейските автомбили не правят рязлика и са сглобени от компоненти произведени къде ли не - Полша, Италия, Словения и тн. Няма марка през последните 40 години, която да може да твърди друго. Икономически неефективно е да сглабвш автомобил в Швеция с внесени само от Китай части,ноако го твъдиш - кажи къде етози надпис made in china
  • #2
    4 rate up comment 3 rate down comment
    A76 ( преди 7 години )
    Тъжно е наистина! Но и Нисан са в същото положение. Колите им станаха съвсем френски. Освен дизеловите, вече и бензиновите им двигатели са френски. Чета в сайта automobile-catalogue.com подробности за последните им модели (Кашкай, Микра,..) и за бензиновите им двигатели пише "Рено". Дори не Рено-Нисан, а само Рено. А за Кашкай пише, че е на френската платформа на някакво Рено Каджар, Микра на Клио. За какъв Нисан говорим?! Мерси, не искам!
  • #1
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Съвсем случайно забравиха да споменат, че този 1.5 литров мотор се използва от китайската фирма още преди да купят Волво. Разработен и изцяло китайски. Това е подробност, която "случайно" пропуснаха. Волво става все по-китайско. Дори да се абстрахираме от надписа на последните им модели Made in China. Дилърите много се палят да обясняват, че швдите имали завод в Китай, за това пишело така. Те и преди са го имали(ако), но пишеше друго. Хайде, моля, не падаме с първия сняг.