IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

McLaren започна да показва наследника на легендата F1

Новият супер автомобил ще е триместен и няма да прилича на нито един друг модел

McLaren започна да показва наследника на легендата F1

Британската компания McLaren публикува тийзър за бъдещия си супер автомобил, който ще е „духовен наследник” на легендата от средата на 90-те години F1. Според първите реакции на скечовете, новият модел няма да прилича на нито един от актуалните автомобили на McLaren.

McLaren подсказва за наследника на легендата F1

Естествено, можеше да се очаква, че и формите на новия автомобил, ще са подчинени на аеродинамиката, но според специалисти, цитирани от Reuters, оформлението на задницата е като при концепт, а масивният дифузьор обещава стабилност при висока скорост в завоите.

От McLaren не дават допълнителни данни за новия модел, като засега се знае, че означението на проекта е BP23, т.е Bespoke Project 2, а втората цифра указва местата в купето – 3. Това повтаря схемата от F1 – три места в едни ред, като водачът седи в средата и малко по-напред.

McLaren подсказва за наследника на легендата F1

От компанията твърдят, че BP23 ще е първият в света „хипер гран туризмо” модел, каквото и да означава това и добавят, че моделът ще е „най-изисканият и разкошен” в историята на марката, както и един от най-мощните. Активна роля в развитието на BP23 има специализираното подразделение на McLaren – MSO, като е почти сигурно, че колата ще е с хибридно задвижване, а най-вероятно моделът ще получи карбонов монокок.

Производствената серия ще е същата като при F1 – точно 106 коли. В дизайна ще присъстват „цитати” от оригинала – като отварящите се вертикално врати и въздухозаборника на покрива на колата.

От Уокинг направиха уточнението, че всички бройки от BP23 вече са разпродадени, въпреки че все още няма информация кога ще е официалната премиера на модела и каква ще е цената му. Все пак вече е известно, че първите коли трябва да стигнат при собствениците си през 2019 година.

McLaren подсказва за наследника на легендата F1

Оригиналният McLaren F1 се произвеждаше от 1992 до 1998 година, като колата се задвижва от атмосферен 6,1-литров 12-цилиндров двигател с мощност 636 конски сили. С него автомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,2 секунди, а максималната му скорост е 372 км/ч. До 2005 година McLaren F1 беше най-бързият сериен автомобил в света.

0 от 500