IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

По-евтино погребение, ако се откажеш от шофьорската книжка

Със странната мярка Япония се мъчи да откаже старците от шофирането

По-евтино погребение, ако се откажеш от шофьорската книжка

Властите в Япония се опитват да убедят възрастните шофьори да спрат да карат колите си, а причината е нарастващият брой инциденти, които те предизвикват. Но полицията бързо се убеди, че доброволците, надхвърлили 80 години, които искат да се откажат от шофьорската си книжка, са твърде малко и затова се наложи да бъде приложена друга схема, съобщи Nikkei.

В Япония спират възрастните шофьори с по-евтини погребения

Първо на възрастните шофьори бяха предложени серия отстъпки в много заведения за хранене, а сега дойде ред и на офертата на компанията Heiankaku, която обещава по-евтино погребение за всеки, който доброволно се откаже от шофьорската си книжка.

Компанията работи в префектура Аичи, където миналата година шофьорите на възраст над 75 години са причинили 13,2% от инцидентите на пътя, завършили със смъртен случай. В сравнение с 2007 година увеличението е с 5% и това притеснява властите.

От 1 март влезе в сила офертата на Heiankaku, която предлага с 15% по-евтино погребение за възрастни шофьори, отказали се от колите си. Компанията има 89 погребални домове, а същата отстъпка вече важи и за членовете на семействата на шофьорите и близките им роднини.

0 от 500