Вход   Регистрация

По-евтино погребение, ако се откажеш от шофьорската книжка

По-евтино погребение, ако се откажеш от шофьорската книжка
 

Със странната мярка Япония се мъчи да откаже старците от шофирането

Властите в Япония се опитват да убедят възрастните шофьори да спрат да карат колите си, а причината е нарастващият брой инциденти, които те предизвикват. Но полицията бързо се убеди, че доброволците, надхвърлили 80 години, които искат да се откажат от шофьорската си книжка, са твърде малко и затова се наложи да бъде приложена друга схема, съобщи Nikkei.

В Япония спират възрастните шофьори с по-евтини погребения

Първо на възрастните шофьори бяха предложени серия отстъпки в много заведения за хранене, а сега дойде ред и на офертата на компанията Heiankaku, която обещава по-евтино погребение за всеки, който доброволно се откаже от шофьорската си книжка.

Компанията работи в префектура Аичи, където миналата година шофьорите на възраст над 75 години са причинили 13,2% от инцидентите на пътя, завършили със смъртен случай. В сравнение с 2007 година увеличението е с 5% и това притеснява властите.

От 1 март влезе в сила офертата на Heiankaku, която предлага с 15% по-евтино погребение за възрастни шофьори, отказали се от колите си. Компанията има 89 погребални домове, а същата отстъпка вече важи и за членовете на семействата на шофьорите и близките им роднини.

Реклама  


Купи кола

Виж всички обяви

Коментари ( 2 )

Напиши коментар Влез

от: Germany ( преди 1 година )

И жените да оTкаже, че е ужас положението.
Отговори
 
+5
 

Положителни: 5  Отрицателни: 0

от: Попа ( преди 1 година )

R.I.P
Отговори
 
+2
 

Положителни: 2  Отрицателни: 0


Избери кола


Изгодни оферти
Последен Тест Драйв
Инвестор.БГ © 2001-2014 Automedia.bg Всички права запазени | Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor.BG AD © 2001-2014 Automedia.bg All rights reserved. Contact Us | Advertising