IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Citroen показа електрически Berlingo Multispace

Автомобилът може да измине 170 км с едно зареждане

Citroen показа електрически Berlingo Multispace

Компанията Citroen ракзри напълно електрическа версия на своя ван Berlingo Multispace. Моделът под името E-Berlingo ще може да изминава около 170 км. с едно зареждане на батериите.

Citroen показа електрически Berlingo Multispace

Новият E-Berlingo Multispace се задвижва от електромотор с 66 к.с. и 200 Нм въртящ момент. Двете литиево-йонни батерии, разположени от двете страни на задната ос, имат мощност от 22,5 кВч. Презареждането им наполовина посредством специална станция за зареждане отнема само 15 минути, а състоянието им може да бъде проследено чрез мобилно приложение. Ако обаче батериите се зареждат в стандартен режим, времето нараства на 8 часа.

Според компанията пробегът от 170 км е напълно достатъчен за един ден. За сравнение, според данни на производителя, европейците изминават около 60 км на ден.

Citroen показа електрически Berlingo Multispace

От компанията са включили и допълнителна гама от системи за дистанционно управление на някои функции. Такива например са предварителното затопляне или охлаждане на купето преди достъп в превозното средство.От друга страна, навигационната система предоставя информация за ограничението на скоростта в различни райони, информация за трафика, както и точките за зареждане, достъпни в пробега на автомобила.

Новият E-Berlingo се очаква да се появи първо в Обединеното кралство през третото тримесечие на 2017 г., а след това и в континентална Европа.

0 от 500