IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari пръснали "стотици милиони", за да догонят Mercedes

Бивш служител на Скудерията разказа за сезон 2016

Ferrari пръснали

Шефовете на Ferrari са били принудени да одобрят допълнителни разходи в размер на „стотици милиони евро”, за да може тимът на италианците да догони световните шампиони във Формула 1 Mercedes.

Във Ferrari изхарчили

Това заяви бившият главен инженер на Скудерията Тони Кукерела. Според него това трудно можело да се докаже, но резултатите на италианския тим били красноречиви.

Сезон 2016 се оказа много труден за Ferrari. След трите победи през 2015, всички, включително и големият шеф на компанията Серджо Маркионе очакваха, че Себастиан Фетел и Кими Райконен ще са претенденти за титлата. Дори Маркионе го заяви в прав текст.

Но в хода на сезона стана ясно, че Ferrari изостава сериозно от Mercedes и дори загуби и битката за второто място при конструкторите срещу Red Bull. Сега обаче явно италианците са намерили правилния път и Кукерела обясни, че представянето на Скудерията по време на предсезонните тестове в Барселона е било „впечатляващо”.

Във Ferrari изхарчили

„Ferrari са направили сериозна крачка напред, това ясно се видя на тестовете – обясни бившият главен инженер на тима. – Но не знам дали това ще е достатъчно, за да се борят с Mercedes. Но съм сигурен, че тази година Скудерията ще е много близо до темпото на световните шампиони.

„Този прогрес стана възможен след огромни инвестиции в развитието на автомобила за сезон 2017 – беше категоричен Кукерела. – Говорим за финансови инжекции в размер на стотици милиони евро, като част от тях отидоха за оборудване, което спомага за по-пълноценните изпитания и тестове на отделни компоненти от новата кола.

„Във Ferrari осъзнаха, че това е областта, в която изостават спрямо Mercedes и поправиха тази своя грешка.

„Според мен, Скудерията е много близо до Mercedes, но дали ще са 0,4 секунди зад шампионите или на 0,2 секунди пред тях, това никой не може да прогнозира.”

Твърденията на Кукерела се подкрепят и от изказването на моторспорт съветникът на Red Bull доктор Хелмут Марко, който след тестовете в Барселона обвини бившето си протеже Себастиан Фетел, че умишлено е връщал газта в последния завой и на правата на пистата в Барселона, за да скрие реалните възможности на новия Ferrari SF70H.

Бившият световен шампион Люис Хамилтън също заяви, че е убеден, че италианците не са показали истинските си възможности по време на тестовете, за да залъжат съперниците си преди началото на сезона.

Битката за титлата във Формула 1 започва този уикенд с Гран при на Австралия в Мелбърн.

Тагове: mercedes ferrari red bull
0 от 500