IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Франция стартира съдебно разследване срещу Fiat-Chrysler

Концернът е заподозрян в използване на забранени средства за намаляване на вредните емисии

Франция стартира съдебно разследване срещу Fiat-Chrysler

Властите във Франция започват съдебно разследване срещу концерна Fiat Chrysler Automobiles, след като са получили нови данни, че италиано-американския производител е използвал забранени средства за намаляване на вредните емисии на двигателите на своите автомобили, твърди AFP.

Франция стартира съдебно разследване срещу Fiat-Chrysler

Според агенцията, следователите в момента разглеждат документи, получени от Главното управление по конкуренцията, потреблението и борбата с мошеничеството на Франция (DGCCRF). Същата организация по-рано предаде на правосъдието резултатите от извършените проверки на Volkswagen, Renault, Fiat и PSA Peugeot-Citroen.

Благодарение на тези данни, френската прокуратура вече започна разследване срещу Volkswagen и Renault, а сега по всичко личи, че същото ще се случи и с Fiat. От компанията коментираха единствено, че са запознати със ситуацията. И за пореден път отрекоха да са използвали незаконни методи за снижаване на вредните емисии на дизеловите си двигатели.

Припомняме, че още през септември миналата година властите в Германия обвиниха Fiat в манипулиране на показателите на вредните емисии. Тогава от немското представителство на марката отново отхвърлиха обвиненията.

Снимка: Autoblog
 

0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Жалки фЕатаджии ( преди 7 години )
    Ще фалират преди да ги купят!
  • #1
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    лъжатна всички дизелите изпускат чист планински въздухсамо на VW са карциногенни - само те правят дизели вижте как ги осудиха в щатите - там където никой за нищо не може да бъде осъден по-принцип !