IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

McLaren нагазва в територията на Panamera

Британската компания ще пусне модел с четири врати през 2021

McLaren нагазва в територията на Panamera

Британският производител McLaren ще предложи на клиентите си суперкола с 4 врати. Това призна пред Car and Driver изпълнителният директор на компанията Майк Флюит, като посочи и конкретен срок за излизането на пазара на подобен автомобил – 2021 г.

McLaren ще предложи и модел с 4 врати

Според Флюит, новата монококова конструкция -
Monocage II, която дебютира при модела McLaren 720S, ще бъде използвана и за други бъдещи автомобили на марката. За разлика от предишната архитектура, произвеждана от фирмата Carbo Tech в Австрии, новата ще се прави в завода на McLaren във Великобритания.

Отговаряйки на въпроси на журналисти, шефът на компанията заяви, че направата на 4-местен автомобил няма да бъде особено трудна. Той посочи купето 570
GT, показано през 2016 г., при което багажникът с обем 222 литра е разположен зад кабината. Флюит е на мнение, че подобна конструкция ще позволи на McLaren да направи кола с по-голямо вътрешно пространство.

McLaren ще предложи и модел с 4 врати

„Най-доброто в случая е, че
Monocage II е далеч по-универсална конструкция от всички, които сме ползвали преди това. Тя позволява производството на автомобили с различни габарити и силови агрегани, в това число и електрически”, обясни Флюит.

Топ-мениджърът е уверен, че появата на електрически модел на
McLaren е въпрос на време. Единственият проблем с подобна кола, според Флюит, е тя да притежава същите „емоционални характеристики”, каквито им 720S.

Снимки:
McLaren

Тагове: mclaren 720s monocage ii
0 от 500