IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Фамилията Порше събра милиард за акциите на Пиех

Дългогодишният шеф на VW продава своя дял на братовчедите си

Фамилията Порше събра милиард за акциите на Пиех

Семействата Порше и Пиех усилено преговарят, за да постигнат бърза сделка за акциите на бившия шеф на Volkswagen Фердинанд Пиех, съобщи агенция Reuters, която цитира анонимен източник, близък до преговорите.

Фамилията Порше купува акциите на Фердинанд Пиех

„Преговорите са много сериозни”, заяви източникът на Reuters.

Става въпрос за 14.7-процентовия дял на Пиех в Porsche Automobil Holding SE, който контролира 52% от капитала на VW. В петък от Porsche SE потвърдиха, че представители на двете фамилии преговарят за продажбата на значителна част от акциите на Пиех.

С оглед на актуалния курс на акциите на Porsche SE и Volkswagen, делът на Пиех се оценява на малко над 1,1 милиарда евро.

Предполага се, че преговорите ще приключат в следващите седмици, като дори е възможно това да стане до края на март.

Според германския ежедневник Handelsblatt, сделката ще промени баланса на силите в Porsche SE, като представителите на фамилия Порше ще се сдобият с още власт.

Друг източник, близък до преговорите, опроверга спекулациите, че фамилията Порше няма достатъчно пари, за да финансира сделката и обясни, че „има механизъм за осигуряване на финансирането на сделката”.

Пиех, който навършва 80 години през април подаде оставка като президент на VW през април 2015 година, след като загуби битката за властта срещу бившия главен изпълнителен директор Мартин Винтеркорн.

0 от 500
  • #2
    5 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    И да оправят акциите все тая. Те така или иначе свестен автомобил не могат да направят.Да се концентрират по-добре в производството на кетчуп и вурстое! Там по-им върви, като че ли!
  • #1
    4 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    докато не могат да си оправят акциите няма да направят читав автомобил