IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi разработва съперник на BMW i3

Компанията ще лансира три електрически модела до 2020 година

Audi разработва съперник на BMW i3

Audi планира да представи три електрически модела до 2020 година, като първи на пазара ще излезе кросоувър, който ще доразвие идеите, заложени в концепта E-Tron.

Audi разработва съперник на BMW i3

Но все още няма информация за това какви ще са другите два електромобила. Според изданието Green Car Reports, следващите два модела ще са пряка конкуренция на два от моделите на BMW – i3 и може би съперник на i8.

Предполага се, че моделът на Audi, който ще съперничи на BMW i3, ще е изграден върху платформа, разработена съвместно с Volkswagen, а като технологична база ще се използва концептуалния хечбек VW ID Concept. Все още обаче нито един от шефовете на Audi не е коментирал тази информация.

Все пак главният изпълнителен директор на Audi Руперт Щадлер обяви, че предстои тясно сътрудничество с VW и използване на платформите на масовия производител, като това ще засегне и електромобилите. Най-вероятно съперникът на i3 ще излезе на пазара с пробег между 400 и 450 километра с едно зареждане, според европейските норми, което означава, че реалният пробег ще е с 20 до 30% по-малък.

Audi разработва съперник на BMW i3

Гигантът VW Group, който е собственик на Audi, планира сериозно настъпление на пазара на електромобили – 30 напълно нови модела, които трябва да бъдат лансирани до 2025 година. И може би един от тези модели ще е съперникът на BMW i8, но това е и електромобилът, за който има само предположения.

Тагове: audi bmw i3 e-tron
0 от 500