IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И Audi прави нова хиперкола

Моделът ще се конкурира с Mercedes-AMG Project One и Aston Martin Valkyrie

И Audi прави нова хиперкола

Германският производител Audi е сериозно заинтересуван от създаването на собствена хиперкола, която да се конкурира с Mercedes-AMG Project One и Aston Martin Valkyrie. Това разкри шефът на компанията от Инголщад – Руперт Щадлер, пред изданието Autocar.

И Audi прави нова хиперкола

Шефът обясни, че с голяма нетърпение очаква да види новите технологии, разработени от спортното подразделение на Audi. Той е на мнение, че за направата на подобен автомобил могат да бъдат използвани компоненти от болидите във Формула Е, където компанията участва със собствен тим.

Щадлер не пожела да уточни дали става дума за електрически или хибридни технологии, но бе категоричен, че в компанията дори не помислят да създадат хиперкола, в чието задвижване да участва дизелов двигател. Той припомни, че след напускането на заводския тим на Audi на сериите за издържливост през 2014 г., този проект е замразен.

Освен това хиперкола с дизелово гориво е крайно нежелана в САЩ, където компанията все още се бори с последствията от скандала с манипулираните двигатели на Volkswagen AG.

Снимка: Audi
 

0 от 500