IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И Rolls-Royce се включва в битката на грозниците

Чудовищното Bentley Bentayga съвсем скоро ще има сериозен съперник

И Rolls-Royce се включва в битката на грозниците

Bentley Bentayga още съвсем кратко ще се радва на славата на единствения свръхлуксозен всъдеход в света. Конкурентите от Rolls-Royce са готови със своя отговор, който също ще съчетава грандомански размери и насълзяваща очите цена. Моделът ще запази името Cullinan, с което бе представен проектът, в чест на най-едрия диамант, открит в прочутите мини в Кимбърли, ЮАР.

И Rolls-Royce в битката на грозниците

След последните шпионски снимки на Cullinan, направени по време на тестове, вече се появиха и рендъри, които показват как би могъл да изглежда серийният модел, като най-сполучлив като че ли е този в OmniAuto.it.

Главният дизайнер на Rolls-Royce Джайлс Тейлър вече обясни, че новият модел „ще комбинира луксозни елементи от Phantom с истински 4х4 възможности”. И още нещо, в Rolls-Royce не наричат този модел SUV, а скромно обясняват, че става въпрос за „автомобил с по-висока каросерия”.

И Rolls-Royce в битката на грозниците

Вече е ясно, че Cullinan ще е с размерите на Wraith, така че ще е по-къс от Phantom, но дизайнът му ще е сериозно повлиян от лимузината. И приликите няма да приключат само с дизайна, Cullinan също ще предлага отварящи назад задни врати, като във Phantom - луксозно решение, което улеснява достъпа до купето.

В Rolls-Royce продължават упорито да отричат, че съществува конкуренция на техните модели, което означава, че дори и Bentley Bentayga не е смятан за съперник. Но в реалността пазарната битка обещава да е интересна.

0 от 500
  • #5
    3 rate up comment 3 rate down comment
    сс ( преди 7 години )
    Ми като не ви харесват не ги купувайте. Това е дизайн на премиум марка, а не ширпотреба.
  • #4
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Този Ролс изглежда нелепо просто. Тази мода по SUV-ве превръща създаването на подобен автомобил в самоцел и задължение на компанийте. Но се вижда, че те не влагат нищо в тях. Просто слагат 5-та врата и го подвигат малко.За какво ти е да имаш Ролс "джип" и да си го караш сам? Това е кола за возене с шофьор, а такива коли са лимузините.
  • #3
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ролса го развалиха и не е това което беше.Бентли също.А за Мини да не говорим.Всичко до което се докасне немеца го пречупва през собствената си призма и го прави на дебел, умирисан на бира и вурстове шваба.Жалко за хубавите марки с история.На немеца освен бира и вурстове, нищо друго не трябва да му се дава да пипа.И да се забрани на немци да бъдат политици. След 2 световни войни и напълването на континента с тарамбуки строга забрана да има немски политици-смешници.
  • #2
    3 rate up comment 1 rate down comment
    М-да... ( преди 7 години )
    Такива автомобили се купуват по задължение, не по желание.
  • #1
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Сигурно тези коли имат качества... очевидно са скъпи и луксозни... но ми се струва, че само дизайнера който ги е измислил си ги харесва.