IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Серийният пикап на Mercedes-Benz става хибрид

Моделът ще дебютира до края на годината

Серийният пикап на Mercedes-Benz става хибрид

Компанията Mercedes-Benz продължава активните тестове на своя бъдещ пикап, който ще се появи на пазара под името X-Class. Изпитанията протичат при зимни условия, като прототип на модела бе заснет от изданието Carscoops.

Серийният пикап на Mercedes-Benz става хибрид

Въпреки камуфлажа върху машината, вече се виждат някои детайли, които доскоро оставаха скрити. Такива бяха светодиодната оптика и решетката на радиатора. Очаква се до достигането си до конейра, пикапът да претърпи още промени, за да може да се отличава значително от Nissan Navara и Renault Alaskan, с които разделя една платформа.

Забелязва се и друго – пикапът има отвори за зареждане и от двете страни. Единият от тях е за резервоара за гориво, а вторият най-вероятно е предназначен за зарядно устройство за акумулаторите. Това означава, че серийният Mercedes-Benz X-Class ще получи версия с хибриден агрегат. Все пак не е изключено тестовият прототип да има и два резервоара за гориво за по-голям пробег, но това е малко вероятно.

Серийният пикап на Mercedes-Benz става хибрид

По предварителни данни, моделът ще получи собствена гама двигатели, както и фирмената система за задвижване на четирите колела 4Matic, но тя ще се предлага само като опция. Подробности ще стана ясни в края на годината, когато ще е и премиерата на серийната версия на пикапа.

Снимки: Carscoops
 

Тагове: mercedes-benz x-class
0 от 500