IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai изтегля 1 млн. автомобила в сервизите

Ремонтът се налага заради проблем в предпазните колани

Hyundai изтегля 1 млн. автомобила в сервизите

Компанията Hyundai обяви сервизна акция, която ще засегне около 1 млн. автомобила, продадени предимно на американския пазар. От Националната администрация за безопасност на движението по пътя (NHTSA) разясниха, че при седана Sonata е открит проблем с предпазните колани.

Hyundai изтегля 1 млн. автомобила в сервизите

В сервизите ще бъдат изтеглени както стандартната, така и хибридната версия на Sonata, произведени между 2011 и 2015 г. Общото количество на засегнатите  автомобили е 978 900.

От NHTSA уточняват, че проблемът е в заключващия механизъм, който заради неправилно сглобяване в завода-производител може да се откопчае и съответно пасажерът или шофьорът да пострадат. Ще бъдат проверени коланите на всички автомобили и при нужда те ще бъдат сменени за сметка на фирмата.

В самата компания досега е известен само един случай, при който водач на Hyundai Sonata е пострадал заради повредената ключалка. Това се е случило през миналата година, когато при рязко спиране коланът се е извадил и шофьорът се е ударил във  волана.

Снимка: Hyundai
 

Тагове: nhtsa hyundai sonata
0 от 500