IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford инвестира още 600 млн. евро в новия Focus

Четвъртото поколение на модела трябва да излезе на пазара догодина

Ford инвестира още 600 млн. евро в новия Focus

Компанията Ford ще инвестира 600 млн. евро в завода си в Заарлуис (Германия), където се подготвя производството на четвъртата генерация на Focus. Това съобщиха от прес-службата на автомобилния гигант.

Ford инвестира още 600 млн. евро в новия Focus

Сумата ще отиде за покупката на ново производствено оборудване, а също така и на подмяната на системата за снабдяване с електроенергия на завода. В момента в предприятието в Заарлуис се произвежда настоящето поколение на Ford Focus (на снимката).

"Инвестицията в размер на 600 млн. евро потвърждава огромната подкрепа на концерна към компанията Ford Germany, която е нашият главен оперативен център в Европа. В Германия служителите на Ford са над 25 000 души, което е повече от всякъде другаде на континента", коментира Джим Фарли, шеф на европейското подразделение на Ford.

От компанията допълват, че новото поколение на Focus ще бъде проектирано в техническия център на Ford, разположен в Кьолн. Очаква се премиерата на модела да се състои до края на годината, а продажбите на модела да стартират през 2018 г. Първоначално на пазара ще излезе хечбекът, а след него седанът и комбито. Ще има и крос-версия - както при последната Fiesta.

Снимка: Ford

Тагове: ford focus
0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Да само интелигентните хора могат да кажат на кое им дреме по такъв научен начин. Карай си го и без това на 5тата година ще е по-евтино от Голфа заради липсата на интелигенти, които да се наредят на опашка да го купят втора ръка.
  • #4
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Така е. Падат им цените. Защото освен селяни с TDI друго по улиците няма. Интелигентен човек с поне средно образование ще си купи кола, която няма да я мисли. Ама на!!!! Селяците купуват нафтови печки от Волфсбург и после сервизите се радват. Карам новото Мондео БЕНЗИН с 5 /пет/години гаранция и ми дреме на *** дето под всяка статия за Форд цвъкат глокишки, ако не знаете какво е ...моля погледнете през прозореца на гоуфо към кокошарника.
  • #3
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Пак умниците се изявиха:)
  • #2
    10 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Зимата са по-евтини Фордовете :))))Лятото леко поскъпват, заради спестяването от кабели за ток и рапатраци.
  • #1
    13 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    60000 млн. да инвестират, пак ще си остане посредствен модел. Вторичният пазар е показател. Там Форд тотално се провалят. На еднакви години Фокус струва по-малко от Hyundai i30. За какво качество говорим...!?