IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Прокурори нахлуха в Audi точно преди годишната конференция

Компанията отчете над 3% срив в маржа на печалба заради Дизелгейт

Прокурори нахлуха в Audi точно преди годишната конференция

Прокурори нахлуха в офисите на Audi в германските градове Инголщад и Некарсулм, съобщава Sueddeutsche Zeitung. Проверката е част от разследването по Дизелгейт и е обхванала също домовете на някои висши мениджъри от компанията. Над 80 служители на закона са участвали в нея. 

Прокурори нахлуха в Audi точно преди годишната конференция
Обискът дойде само три часа преди годишната отчетна конференция на Audi - "случайност" според разследващите

Градските прокуратури в Мюнхен и Щутгарт потвърдиха информацията, без да разкрият повече детайли. Говорител на Audi обяви само, че компанията оказва "пълно съдействие" на разследването.

Обиските са започнали тази сутрин около 7 часа местно време - само три часа преди началото на годишната отчетна конференция на Audi. Според източник на Sueddeutsche Zeitung обаче това било случайно съвпадение, прокурорите научили за конференцията твърде късно, за да отменят акцията.

През миналата есен и автомобили на Audi бяха заловени с измамния софтуер, предназначен да заблуждава тестовете за вредни емисии в САЩ. Става дума за моделите с 6-цилиндрови трилитрови дизелови двигатели. Преди месец компанията уволни четирима високопоставени инженери, включително бившия шеф по развойната дейност за двигателите, за "нарушаване на служебните задължения".

Прокурори нахлуха в Audi точно преди годишната конференция

Според изнесените преди отчетната конференция данни, Дизелгейт е нанесъл щети за 1.63 милиарда евро на Audi до момента. Маржът на оперативната печалба в компанията, който преди година бе 8.3%, сега е паднал до 5.1%.

Луксозното поделение на VW има проблеми и с китайските си дилъри, които наскоро поискаха близо 4 милиарда долара обезщетение заради слабите си продажби. През февруари продажбите на Audi в Китай се свиха с почти 6 на сто.
 

Тагове: audi vw
0 от 500
  • #5
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Някой точи зъби за бранда AUDI - кой ли е?1. GM2. FCA3. FORD4....
  • #4
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    ЛамборГини е! Марка Ламборджини не същестува, поне не автомобилна
  • #3
    14 rate up comment 15 rate down comment
    vw ( преди 7 години )
    Хубавци,ако не беше VW нямаше да има марки, като ауди, бугати, бентли, ламборджини шкода, сеат, дукати, скания, ман - всички до едни възкресени и съществуващи, благодарение на инвестициите на VW!
  • #2
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Искам ауди да продължат, защо ли. Така познавам удиотите. Аз карам ауди = аз съм кръгъл ***!
  • #1
    17 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ауди не са лоша марка, но само ако не са под шапката на Фолк с Ваген!Което е направено от Ауди е добро, а което им е натрапено от компанията майка за повече печалби и продажби е зле. Доказателствата са много, за да ги изброяваме, но който се интересува от коли знае за какво говоря. Същото е и с Шкода и с Порше. ВАГените намесят ли им се и всичко се сгомнява. Факт!Крайно време е фирмите придобити с измама и машинации да се отделят от кърлежа ФВ!