IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мощността на Rimac Concept_One нарасна на 1224 конски сили

Догодина ще се появи и пистова версия на хърватското чудо

Мощността на Rimac Concept_One нарасна на 1224 конски сили

Последната версия на електрическия Rimac Concept_One, за моделната 2018 година, която беше представена на изложението в Женева, вече е доста по-мощна с предишния вариант на хипер автомобила.

Мощността на Rimac Concept_One нарасна на 1124 конски сили

Мощността е отскочила от 1088 на 1224 конски сили, а заедно с нея са се променили и техническите данни и динамиката на и без това впечатляващият електромобил. С увеличението на мощността пада времето, необходимо за ускорението от 0 до 100 км/ч, но само с 0,1 секунди, но почти абсурдните 2,5 секунди.

Мощността на Rimac Concept_One нарасна на 1124 конски сили

При ускорението от 0 до 200 км/ч подобрението е 0,2 секунди и сега този спринт отнема точно 6 секунди, а от 0 до 300 км/ч са необходими 14 секунди. Но максималната скорост е останала непроменена – 335 км/ч. Увеличението на мощността е наложило и промени в електронната система за векторно насочване на въртящия момент, за да се получи оптимално разпределение на тягата. При Concept_One схемата е по един електромотор във всяко едно колело, а електрониката проверява по 100 пъти в секунда какво е сцеплението, за да може трансферът на мощност да отговаря максимално точно на условията на пътя.

Мощността на Rimac Concept_One нарасна на 1124 конски сили

Друга важна промяна при модела на хърватската компания е смяната на батерията, която вече е с капацитет 90 kWh. С това идва и увеличението на пробега с едно зареждане – от 320 на 350 километра, въпреки че теглото на колата е нараснало с 50 кг, до 1900 кг.

Мощността на Rimac Concept_One нарасна на 1124 конски сили

От Rimac Automobili обявиха, че подготвят наследник на Concept_One, който ще се появи в следващите няколко години и ще е още по-мощен. Преди това обаче компанията ще подготви два пистови екземпляра Concept_One, всеки от който ще струва 1,6 милиона долара, а колите ще бъдат доставени през 2018 година.

Тагове: rimac rimac concept_one
0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Антон ( преди 7 години )
    Значииии искам да направят една 73465 коня! специално за мен :)))) и поне 700 години да може без ремонт ... че смятам малко по-дългичко да живея! Дей.ва и и смотля.ците ви. Вместо да направите 200 коня, ама да изкарва 2000 км с едно зареждане, и да издържа възможно най-дълго без ремонт и подмяна на батерии, те брат ми правят някакви еннайсе хиляди коня, дей.ва у ***.*** ви ....