IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW ще пусне M8 в три версии

След купето на пазара ще излязат кабрио и Gran Coupe

BMW ще пусне M8 в три версии

Компанията BMW ше пусне наведнъж 3 версии на модела си M8, които ще станат част от семейството на възродената 8-Series. Както съобщава BMW Blog, първо през 2019 г. ще се появи стандартно купе, което ще бъде позиционирано като директен конкурент на Aston Martin Rapide, Bentley Continental GT и Mercedes-AMG S63.

BMW ще пусне M8 в три версии

По неофициални данни, автомобилът ще получи 4,0-литров бензинов V8 мотор с две турбини, като мощността му ще превишава 600 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема 4 секунди, а максималната скорост ще бъде около 320 км/ч.

Благодарение на замяната на металните елементи от конструкцията с карбонови теглото на автомобила няма да превишава 1500 кг. В базовата се версия моделът ще бъде със задно предаване, но като опция ще се предлага и система за задвижване на четирите колела.

След дебюта на купето под същия индекс ще бъде пуснати кабриолет, както и модификация с 4 врати – Gran Coupe. Появата на тези две машини е предвидена за 2020 г. Повечето елементи от дизайна ще бъдат взаимствани от прототипа Пининфарина Gran Lusso, показан преди 2 години. Самият той е изграден на базата на флагмана на баварците 7-Series, но е много по-луксозен.

Оригиналното BMW 8-Series се произвеждаше през периода 1989-1999 г. От купето с 2 врати са направени малко на 31 000 бройки. Версията M8 обаче така и не се появява на пазара, като от нея има само един прототип, оборудван с V12 двигател с 550 к.с.

Снимка: BMW
 

Тагове: bmw m8 bmw 8-series
0 от 500