IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хибридният Mercedes-AMG GT Concept излиза през 2018 г.

Конкурентът на Porsche Panamera получи 805 к.с.

Хибридният Mercedes-AMG GT Concept излиза през 2018 г.

 Концернът Daimler представи на автосалона в Женева хибриден прототип под името Mercedes-AMG GT Concept, чиято серийна версия ще се появи на пазара догодина като конкурент на Porsche Panamera. Това е първият "граждански модел" на марката, получил обозначението EQ Power+. Така за бъдеще ще се казват всички спортни хибридни модификации в гамата на Mercedes-AMG.

Хибридният Mercedes-AMG GT Concept излиза през 2018 г.

Прототипът с 4 врати е построен на модернизираното шаси MRA, което се използва за моделите C- и E-Class. Машината с дължина 5 метра разполага с агрегат, развиващ 805 к.с. В него влизат 4,0-литров бензинов V8 битурбо мотор, разположен на задната ос, електрически двигател и комплект "свръхмощни и леки" батерии.

Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема по-малко от 3 секунди. От компанията не бързат да разкриват техническите характеристики както на двигателя и електромотора, така и на батериите, но твърдят, че те са "впечатляващи". Автомобилът е оборудван със система за рекуперация на енергията при спиране, която се използва и при болидите във Формула 1.

По-голямата част от елементите по каросерията, в това число дифузьорът, спойлерите и праговете, а също така и покривът и предните крила, са направени от карбон. Машината е получила керамично-карбонови спирачни механизми и камери вместо задни огледала.

Снимки: Mercedes-AMG

0 от 500