IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini показа върховия Huracan Performante

"Кралят на Нюрбургринг" е оценен на 195 400 евро

Lamborghini показа върховия Huracan Performante

Италианският производител Lamborghini показа новата специалната модификация Huracan Performante часове преди официалния дебют на суперколата на автосалона в Женева. От компанията разкриха и техническите характеристики на автомобила.

Lamborghini показа върховия Huracan Performante

Версията Huracan Performante използва добре познатия 5,2-литров атмосферен V10 двигател, който генерира 640 к.с. и 600 Нм въртящ момент. Допълнителните 30 к.с. и 40 Нм, позволяват на Performante да ускори от 0 до 100 км/ч само за 2,9 секунди и от 0 до 200 км/ч за 8,9 секунди. Максималната скорост на суперколата достига 325 км/ч.

Тези характеристики се дължат не само на двигателя, който при версията Performante е с подобрена система за всмукване на въздух, нов дизайн на ауспусите, нови титаниеви клапани и оптимизирана динамика. Показателите са достигнати и благодарение на намаленото тегло с 40 кг.

В Lamborghini са преработили също така трансмисията, която в случая е 7-степенна с два съединителя, както и окачването, което е по-твърдо. Пренастроеното е и електромеханичното кормилно управление. Заедно с тях са променени и електронният контрол на стабилността (ESC), както и системата за задвижване на четирите колела, целяща да осигури максимално сцепление при различни ситуации.

Системата за контрола на режимите на придвижване ANIMA също е променена. Главният резултат от това са нужните 31 метра за пълното спиране на автомобила от 100 км/ч.. Това е с 0,9 метра по-малко от версията Huracan Coupe.

Що се отнася до конструкцията, Performante е изграден от нови въглеродни композитни материали, патентовани от производителя. Те са използвани най-вече в в задния спойлер, предния капак, задната броня с дифузьор, както и във въздухопроводите.  От Lamborghini допълват, че са монтирали и задно крило, подобряващо поведението във високоскоростни завои и пълното спиране със 750% в сравнение с Huracan Coupe.

Салонът на модификацията се отличава с нов дисплей, който може да се конфигурира в зависимост от избрания режим на шофиране -  Strada, Sport или Corsa. Налична е и опция, поддържаща Apple CarPlay.  От композитни материали са изработени отворите за възудх, перата зад волана за смяна на предавките, дръжките на вратите и централната конзола. За спортните седалки е използвана черна алкантара.

Първите доставки на автомобила до крайните клиенти ще започнат още това лято. На американския пазар цената на Huracan Performante стартира от 274 390 долара, а в Европа - от 195 040 евро, като в сумите не са включени данъците.

Снимки: Lamborghini

 

0 от 500