IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Zenvo TS1 GT идва с 1163 конски сили

Само интериорът на колата струва повече от Porsche 911 R

Zenvo TS1 GT идва с 1163 конски сили

Датският бутиков производител на суперспортни автомобили Zenvo планира впечатляваща премиера за салона в Женева тази седмица, с която ще отбележи 10-ата си годишнина. Става въпрос за уникалната GT версия на модела TS1, който дебютира в Женева преди година.

Zenvo TS1 GT идва с 1163 конски сили

Автомобилът е с каросерия, изработена изцяло от фиброкарбон, разположен пред задния мост двигател, олекотен монокок от стомана и алуминий и карбон-керамични вентилирани спирачни дискове – всички тези промени са намалили теглото на TS1 GT на 1580 килограма. Впечатляващият TS1 GT се задвижва от 5,8-литров V8 мотор с два компресора с мощност 1163 конски сили при 7700 об/мин и максимален въртящ момент 1100 Nm, наличен също при 7700 об/мин.

Zenvo TS1 GT идва с 1163 конски сили

Моторът задвижва задните колела чрез 7-степенна предавателна кутия, която работи съвместно с Torsen диференциал с ограничено приплъзване. От Zenvo обещават „ултрабързо превключване на предавките” – почти като при болидите от Формула 1. Естествено, тези технически данни гарантират и изключителна динамика – ускорение от 0 до 100 км/ч за 2,8 секунди, а максималната скорост на TS1 GT е електронно ограничена на 375 км/ч.

Zenvo TS1 GT идва с 1163 конски сили

От Zenvo все още не са показали как изглежда интериора на TS1 GT, но потвърдиха, че кабината няма да е толкова ориентирана към водача колкото се очакваше, както и че голяма част от повърхностите ще са покрити с кожа и карбонови панели. Но и тук има уникални решения – ринговете на уредите на арматурното табло, копчета и превключватели и други елементи са изработени от мед и родий, като само тяхната цена се равнява на парите, необходими за покупката на чисто нов Porsche 911 R, т.е малко над 180 000 евро.

Zenvo TS1 GT идва с 1163 конски сили

Все още няма официална информация за цената на Zenvo TS1 GT, но според източник на списание Autocar от датската компания, който предложи 1,15 милиона евро за уникалния автомобил, ще има огромен шанс да се сдобие с него.

Снимки: Zenvo

Тагове: zenvo zenvo ts1 gt
0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    zoom in ( преди 7 години )
    " Не бяха ли тези пичовете, чийто автомобил се запали на тестовете в един от епизодите на Топ Гиър? "Същите :)Запали се и после директно си го опаковаха за връщане в Дания.
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Бай дизел ( преди 7 години )
    Интересни глупости пишат хората!Интериорът му струвал колкото Порше! Голям праз!Аз да си купя едно ново Порше от магазина, пък нека да ми е зле. Пълни глупости!Пък тоя долу с GT-R - кисело зеле... ти си кисело зеле, мой човек! ТИ!Нов GT-R от магазина също е супер автомобил и ще ти достави огромно удоволствие да го караш.Но от къде да знаеш... от къде?!?
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Не бяха ли тези пичовете, чийто автомобил се запали на тестовете в един от епизодите на Топ Гиър?
  • #2
    3 rate up comment 6 rate down comment
    112 ( преди 7 години )
    Явно тия Поршета са ширпотреба, щом една бройка струва колкото няколко бутона в интериора на тази бегачка.
  • #1
    6 rate up comment 4 rate down comment
    бай Муй ( преди 7 години )
    Това сигурно е спортния вариант на фиат мултипла!