IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Цената на Bentley Bentayga скочи 4 пъти

Намесата на Muliner превърна кросоувъра в играчка за милиардери

Цената на Bentley Bentayga скочи 4 пъти

Придворното тунинг-ателие на Bentley – компанията Mulliner, представи своя версия на първия всъдеход на британския производител. Програмата за доработки включва промени както в екстериора и интериора, така и допълнителни опции. С тях цената на автомобила скача повече от 4 пъти и може да достигне 1 млн. евро.

Цената на Bentley Bentayga скочи 4 пъти

На външен вид Bentayga Mulliner се различава по двата цвята на каросерията, специалните 22-цолови джанти с „плаваща” емблема Bentley (тя винаги остава в едно положение, независимо от завъртането на колелото), както и по променената решетка на радиатора.

Салонът на всъдехода също е в два цвята, които са комбинирани с контрастни шевове по седалките. Появили са се и редица допълнителни дървени и гланцирани елементи, боядисани в черно. До задния ред седалки е вграден хладилник, има и специални кристални чаши.

На разположение на возещите се в луксозния автомобил са 15 комбинации на осветлението в салона, светещи прагове и аудиосистема с мощност 1950 вата и 20 тонколони. От Mulliner твърдят, че „музиката в Bentayga предлага най-доброто звучене в този клас”.

Цената на Bentley Bentayga скочи 4 пъти

Освен това Bentley Bentayga Mulliner се предлага с широк асортимент фирмени часовници Breitling, които са направени от бяло, жълто или розово злато, а за циферблатите им са използвани скъпо дърво и диаманти. Цената на някои от часовниците е подобна на тази на нормалния кросоувър – около 180 000 евро. Допълнителният трети ред седалки също е опция.

Силовият агрегат на автомобила не е променян, като в случая се използва бензиновата версия на модела. Тя е оборудвана с 6,0-литров W12 с мощност 608 к.с. и 900 Нм, който ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,1 секунди и развива максимална скорост от 301 км/ч.

Снимки: Mulliner

Тагове: bentley bentayga mulliner
0 от 500