IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Догодина VW пуска конкурент на Renault Captur

Компактният SUV ще има и хибридна версия

Догодина VW пуска конкурент на Renault Captur

Volkswagen планира да представи нов компактен SUV, съобщи списание Autocar, като прогнозира, че премиерата на модела ще е през 2018 г. Новият кросоувър ще е изграден върху платформата на Polo, а дизайнът му ще е вдъхновен от концепта T-Cross Breeze, който дебютира миналата година в Женева.

Догодина VW пуска конкурент на Renault Captur

Но за разлика от открития концепт, серийната версия ще е закрита и ще е с пет врати, като размерите й ще близо до тези на T-Cross Breeze, т.е моделът ще е с дължина малко над 4 метра. С новия си модел VW ще влезе в пряка битка с успешните Renault Captur, Peugeot 2008 и Opel Mokka.

От компанията обещават пет пълноразмерни места на борда на новия SUV, който ще се произвежда заедно с новото Polo в завода на VW в Памплона, Испания. Двигателната гама ще е същата като при Polo – 3- и 4-цилиндрови бензинови и дизелови мотори с мощност от 75 до над 200 к.с.

Догодина VW пуска конкурент на Renault Captur

В момента във VW разработват нова хибридна система – бензинов двигател и електромотор, която ще се използва в редица модели, включително и в новия компактен SUV. Тази система ще е алтернатива на 1,6-литровите дизелови мотори на компанията. В първия й вариант хибридната система ще използва електромотор с мощност 15 kW и ще работи със 7-степенна трансмисия с два съединителя. В по-късен етап се очаква да се появи вариант и с двойно по-мощен електромотор.

Снимки: Volkswagen

0 от 500