IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

GM: Няма срок за сделката за Opel

Мeри Бeра не коментира преговорите с PSA

GM: Няма срок за сделката за Opel

Главният изпълнителен директор на General Motors Мeри Бeра отказа да коментира хода на преговорите с PSA Group за продажбата на Opel, но потвърди, че двете страни не са ограничени със срок, в който да се случи сделката.

GM: Няма срок за сделката за Opel

Информацията за преговорите се появи на 14 февруари и се смяташе, че до сделка може да се стигне миналия четвъртък. Но трудностите в преговорите се оказват доста повече от очакваното – от огромната сума, нужна за пенсионен фонд, до изискването на GM бъдещият собственик на Opel да не продава актуалните модели на марката в Северна Америка, Русия или Китай.

GM: Няма срок за сделката за Opel

Бeра изнесе реч пред Икономическия клуб на Вашингтон и отказа да заяви категорично дали GM ще продаде Opel, въпреки че огромната част от пазарните анализатори са на мнение, че въпросът е кога ще стане това, а не дали.

Бeра обърна внимание на това, че GM подкрепя евентуална реформа на корпоративното данъчно облагане, но изрази притеснение от предлаганите от републиканците мита и такси, които трябва да защитават американското производство.

Голямата част от автомобилните компании в САЩ са против такива такси, за които се обсъжда размерът им да е 20 процента, тъй като във всички сглобени в Щатите автомобили се използват внесени от чужбина части и компоненти.

Тагове: gm opel psa group
0 от 500