IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо XC60 е толкова важен за Volvo?

Отговорът е в технологиите, не само в пазарния успех

Защо XC60 е толкова важен за Volvo?

Защо новият XC60 ще е толкова важен за Volvo? Отговорът на този въпрос не е толкова лесен, колкото изглежда на пръв поглед и в никакъв случай не става дума само за очакваните пазарни успехи, обяснява Automotive News. Шведската марка ще използва XC60, за да направи още една важна крачка към две много важни цели: да разполага с напълно автономен автомобил през 2021 г. и направи така, че през 2020 да няма нито един загинал или тежко ранен човек на борда на новите модели на компанията.

Защо XC60 е толкова важен за Volvo?

Второто поколение на глобалния бестселър ще дебютира на 7 март в Женева и получава три съвременни системи, които помагат на водача, за да бъдат избегнати инциденти на пътя.

Започваме с City Safety, като част от модернизацията й включва подпомагане на работата с волана, което се активира, когато стане ясно, че автоматичното задействане на спирачките не е достатъчно, за да се избегне удар. Изземването на функциите на водача в критични ситуации ще действа при скорости между 50 и 100 км/ч.

Защо XC60 е толкова важен за Volvo?

От Volvo са добавили и система, наречена Oncoming Late Mitigation, която се активира, когато има опасност от удар в насрещното платно. Системата известява водача, който е излязъл от собствената си лента и автоматично връща колата в лентата, като елиминира риска от инцидент. Тази система е активна при скорост между 60 и 140 км/ч.

Най-добрата новина е, че тези две системи ще се предлагат серийно на борда на XC60.

Третата система ще се поръчва като опция – Blind Spot Information System. Тя също известява водача за наличието на друг автомобил в сляпото петно отстрани и отзад, което е извън видимостта му и автоматично отклонява колата от траекторията на движение на другия автомобил.

„И трите нови системи представляват ясна крачка към напълно автономните автомобили – заявява Малин Екхолм, старши директор в центъра за безопасност на Volvo. – Новият XC60 се ползва и от предимствата на системите за безопасност, които вече присъстват при по-големите ни модели от серията 90.”

Сред тези системи попадат и тези, които предпазват водача от това колата да излезе извън пътя, както и активират допълнителна защита, когато ударът е неизбежен. Тук намира място и системата Pilot Assist, която може да управлява и спира колата в задръствания, както и да помага на водача при движение по магистрала.

Защо XC60 е толкова важен за Volvo?

Продажбите на XC60 започват по-късно тази година и моделът ще е много важен за плановете на главния изпълнителен директор на Volvo Хакан Самуелсон за това компанията да запише през 2017 четвърта поредна година на рекордни продажби. Целта е през 2020 година Volvo да продава 800 000 коли в световен мащаб.

Снимки: Volvo

Тагове: volvo volvo xc60
0 от 500
  • #6
    7 rate up comment 0 rate down comment
    thebrainless ( преди 7 години )
    Интересно, аз лошо ревю не съм гледал за новите Volvo, но *** вика било зле. Сега на кой да вярвам, на западните журналисти или на Бай ***?
  • #5
    4 rate up comment 5 rate down comment
    :) ( преди 7 години )
    Всъщност получават доста позитивни ревюта. Иначе кола на годината в България се става с почерпки, това е награда без каквото и да било значение. Иначе въпреки, че съм почитател на марката, тези системи малко или много ме притесняват.
  • #4
    2 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    новите китайски премиуми от волво са дърво от всякъде няма нито един тестдрайв в който журналист да се е изказал ласкаво за тестваните автомобили а как е станал кола на годината в България при наличие на мерседес е клас е пълна мистерия
  • #3
    16 rate up comment 0 rate down comment
    d ( преди 7 години )
    Volvo са много здрави, интериора е много солидно изработен и копчетата много бавно се протриват/износват. Много хора си мислят, че след като китайците ги купиха и качеството се е влошило - еми не е така защото Geely само ги финансират. Също така в последните години много хубав дизайн направиха на колите. Надявам се някой ден да имам възможност да си купя едно Volvo, естествено ще е някое от по-старичките например от 2006 г.
  • #2
    2 rate up comment 20 rate down comment
    bmw435i ( преди 7 години )
    да разполага с напълно автономен автомобил през 2021 г, a az 6te razpolagam s takav avtomibil o6te pres 2018(Tesla model 3),dosta sa nazad mili4kite
  • #1
    3 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    шведите да си ядат разваленат херинга и да не ни занимават с проблемите си желаещи за паркетник с три цилиндъра няма