IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това ли ще бъде първият електрически SEAT?

Испанците представиха версия на Mii на ток, която засега е само работещ прототип

Това ли ще бъде първият електрически SEAT?

SEAT разкри нов електрически модел на Световния мобилен конгрес в Барселона. Той се казва е-Mii и както личи от името му, представлява версия на Mii, но с електрически двигател.

Това ли ще бъде първият електрически SEAT?

Автомобилът е почти идентичен с конвенционалните версии на модела, с изключение на няколко дребни дизайнерски щриха.

Задвижването е поверено на обновена версия на двигателя на Volkswagen e-up!, разполагаща с 80 к.с. и 210 Нм максимален въртящ момент. Енергията, нужна за захранването му, се съхранява в 18.7 кВч литиево-йонна батерия, осигуряваща предполагаем максимален пробег от около 160 км.

От SEAT уверяват, че e-Mii може да се ускори от 0 до 100 км/ч за 11.3 секунди, преди да достигне максимална скорост от магистралните130 км/ч. Зареждането на батерията от стандартен изход на електропреносната мрежа отнема 9 часа, но системата е съвместима и с технологията за бързо зареждане CCS (Combined Charging System), която позволява достигането на 80% от капацитета на батерията за едва 30 минути.

Това ли ще бъде първият електрически SEAT?

Все още не е ясно кога SEAT e-Mii ще излезе на пазара, нито дали изобщо това ще се случи. Така или иначе, електрическият модел ще послужи за тестова платформа за разработването на услуга за споделено използване на автомобили в градски условия. От SEAT съобщиха, че ще разработят флотилия от такива електрически автомобили, които ще бъдет предоставени на служителите на IT развойния център Metropolis:LAB в Барселона.

По-рано през годината шефът на испанската компания Лука де Мео коментира пред Auto Express, че за да е конкурентен на пазара, първият електромобил на SEAT трябва да струва около 20 000 евро. Не е сигурно дали въпросната машина ще бъде e-Mii, но се знае, че тя ше излезе през 2019 г.

В същото време, шефът на отдела по проучване и разработка на SEAT – д-р Матиас Рабе, заявява пред британското издание, че компанията има планове за разработката на повече електромобили в бъдеще, които ще бъдат базирани на платформата на VW Group – MEB.

“Трябва да използваме инвестицията на VW Group за разработката на платформа за електрическо задвижване. Това е огромна възможност, защото няма да се налага да започваме от нулата,“ допълва Рабе. 

Снимки: SEAT

Тагове: seat mii volkswagen e-up!
0 от 500