IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

GM забранява продажбите на Opel в САЩ, Китай и Русия

Тъкмо спорът за правата върху съществуващите модели засега бавел сделката

GM забранява продажбите на Opel в САЩ, Китай и Русия

General Motors ще блокира желанието на главния изпълнителен директор на PSA Карлос Таварес да предлага модели на Opel на пазари, където френските автомобили не се продават добре.

GM не пуска моделите на Opel за САЩ

Таварес заяви пред Automotive News, че обмисля сериозна такава пазарна инвазия, като обясни, че на много пазари клиентите предпочитат германските автомобили и Opel може да се впише идеално в такава ситуация. Мнозина изтълкуваха това като намек за щатския пазар, който французите след една злополучна офанзива в началото на 80-те напълно отписаха.

Сега обаче GM даде да се разбере, че Opel трудно ще стъпи на американския пазар, където сега някои от моделите на германската марка се продават под името Buick.

GM не пуска моделите на Opel за САЩ

Списание Der Spiegel твърди, че от GM са готови да продадат патентите за моделите на Opel на PSA и така да „отпушат” сделката за закъсалата германска марка, стига купувачите да се съгласят да не продават тези коли в Северна Америка, Русия или Китай.

Изданието не цитира източник на информацията си, но прави уточнението, че ограничението няма да важи за нови модели на Opel, които ще са разработени съвместно с PSA. Ветото на GM обхваща само вече съществуващи автомобили на Opel, сред които попада и Chevrolet Bolt, който в Европа присъства като Opel Ampera-e.

От PSA отказаха коментар, от Opel – също, но се смята, че забавянето на преговорите за продажбата на Opel се дължи точно на този въпрос, тъй като първоначално се смяташе, че сделката трябва да е факт в четвъртък.

Тагове: gm opel psa
0 от 500