IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ще спечели ли Mercedes отново титлата?

В тима се надяват W08 да отговори положително

Ще спечели ли Mercedes отново титлата?

Mercedes представи днес новия си автомобил за сезон 2017 във Формула 1 – W08, като покривалото на колата свалиха двамата пилоти Люис Хамилтън и Валтери Ботас. Всъщност, първите снимки на новата кола се появиха още сутринта, когато на „Силвърстоун” излезе бившият световен шампион Люис Хамилтън, който завъртя серия от обиколки, за да може да бъдат заснети кадри в движение с W08.

Ще спечели ли Mercedes отново титлата?

След Williams, Sauber, Renault и Force India, Mercedes стана петият тим, показал колата си за сезон 2017, създадена по новите технически правила. Новите коли са по-широки, с по-агресивна аеродинамика, както и с по-широки гуми. Хамилтън коментира, че въпреки, че е карал с гуми за мокро на студената писта, е усетил, че колата има много по-сериозно аеродинамично притискане в сравнение с миналата година, при това без да натиска сериозно.

Ще спечели ли Mercedes отново титлата?

За разлика от другите нови коли W08 е с удължен и по-тесен нос, а на капака на мотора се появи елегантна „перка” по цялото му продължение. Шефът на тима Тото Волф се въздържа от прогнози дали новите правила ще доведат до „надпревара във въоръжаването”, както прогнозира колегата му от Renault Сирил Абитбул, но потвърди очакванията на репортерите, че колата, с която тимът ще започне сезона в Мелбърн в края на март ще изглежда по-различно от тази, която беше представена днес на „Силвърстоун”.

Ще спечели ли Mercedes отново титлата?

Тепърва предстои да разберем какво е развитието на двигателя на Mercedes и хибридните системи, които работят с него. От Force India, един от клиентите на Mercedes, вчера заявиха, че двигателят за сезон 2017 е „много голяма стъпка напред”, а като се има предвид, че той ще е по-подходящ за W08, може би шампионите отново са фаворити.

Досега в историята на Формула 1 няма случай при толкова сериозна смяна на техническите правила отборът, който е доминирал при старите регулации да остане на върха и при новите.

Снимки: Mercedes-AMG

Тагове: mercedes
0 от 500