IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Банкок и Мексико Сити са градовете с най-кошмарен трафик

Изследването е на производителя на навигации TomTom

Банкок и Мексико Сити са градовете с най-кошмарен трафик

Столицата на Тайланд Банкок и Мексико Сити са градовете с най-лош трафик, показва изследването на производителя на навигации и GPS системи TomTom. Компанията събира ежегодно информация за своя Traffic Index, като за това се използват навигациите, които TomTom предлага на световния пазар.

Най-зле е трафикът в Банкок и Мексико Сити

За втора поредна година №1 в неприятната класация печели столицата на Мексико, където времето за пътуване в града се е увеличило с 7% в сравнение с 2015 г. В час пик в Мексико Сити пътуването отнема над два пъти повече време в сравнение с нормалния трафик, който сам по себе си също е изключително натоварен.

С други думи, шансовете да висите дълги часове в задръствания по улиците на Мексико Сити са невероятно високи и на практика няма спасение от километричните тапи.

Второто място заема Банкок, но от TomTom правят уточнение, че вечерният трафик в столицата на Тайланд е по-лош и от този в Мексико Сити. За щастие там големите тапи се задържат броени часове. Според анализатори, положението в Мексико Сити и Банкок не може да се „оправи” със строежа на нови улици или пътни възли, просто превозните средства са твърде много.

Най-зле е трафикът в Банкок и Мексико Сити

Място в Топ 5 намират още Джакарта, Чонгкинг в Китай и столицата на Румъния - Букурещ, където от години правилата за движение се приемат като пожелателни и твърде рядко за задължителни.

Изследванията на TomTom показват, че от 2008 г. насам задръстванията в глобален план са се увеличили с 23%. Най-малко е увеличението на трафика в Европа и Северна Америка, а най-голямо - в Азия, Африка и Океания.

Тагове: tomtom
0 от 500
  • #6
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Георги ( преди 7 години )
    Ти излизал ли си извън София да видиш къде са инвестициите, защо половината държава се премести тук? Не бих казал че съм мрънкая, ходя с колело на работа, и се движа много повече от тебе, освен ако не си професионален атлет, тогава извинявай. Нямам нужда от класацията на том том, за дати кажа че хората дойдоха от глад, и затова софия се наводни. Освен ако не смяташ, че на всички детската мечта е да са тук.
  • #5
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Виж класация в сайта на том том - софия е точно до Берлин с много по-добри показатели от половината европейски големи градове.Просто тук сме големи мрънкачи и ако спреш за 5 мин в задръстване псуваш по държавата и общината, а не по много мързеливци, като тебе дето не ползва колело, пешеходно движение или градски транспорт.А парите се съсредоточават там където хората ги изработват. През годините няма стимулации на бизнеса за инвестиции в София, даже напротив.
  • #4
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Георги ( преди 7 години )
    Ами когато парите в една държава са съсредоточени само в столицата, и инвеститори и чужди компании са принудени да правят офиси там, няма как да се случи нещо по-различно.
  • #3
    11 rate up comment 6 rate down comment
    край ( преди 7 години )
    "положението не може да се оправи със строителството на нови улици и кръстовища -просто колите са прекалено много" ВАЖИ и за София.
  • #2
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Друг клошар ( преди 7 години )
    "График" или "Трафик".Не съм дребнав ,обаче да объркаш още в заглавието....
  • #1
    3 rate up comment 9 rate down comment
    пена ( преди 7 години )
    На снимките виждате София, както си я представят автоталибаните