IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Range Rover показа новия Velar - на снимка

Новото SUV-купе ще се разположи между Evoque и Sport в гамата

Range Rover показа новия Velar - на снимка

Jaguar Land Rover показа първа снимка на новия си модел Velar преди официалната премиера, която ще е през март на автомобилния салон в Женева. Новият SUV на компанията ще е с очертания на купе и ще заема междинно място между Evoque и Sport в гамата.

Първи кадър на Range Rover Velar

Моделът е кръстен на първите прототипи на Range Rover от 60-те години на миналия век. "За нас Velar е авангарден. Той ще бъде ново измерение на блясъка, модерността и елегантността на марката. Range Rover Velar ще промени всичките ни досегашни представи", споделя Гери Макгавърн, главен дизайнер на Land Rover.

Въпреки че за момента техническите данни на Velar се пазят в тайна, най-вероятно той ще е дълъг около 4,7 метра и ще тежи не повече от 1800 кг. Според запознати източници пък, автомобилът ще бъде изграден върху алуминиевата платформа на Jaguar F-Pace, като ще бъде достъпна и гама от шест- и осемцилиндрови дизелови и бензинови агрегати.

Първи кадър на Range Rover Velar

Velar ще бъде показан пред публика в Женева, а след това ще направи и своя дебют в Ню Йорк. На пазара кросоувърът ще бъде конкурент на Porsche Macan, BMW X6 и Mercedes-Benz GLE Coupe.

0 от 500