IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво е да караш ултра рядкото Bugatti Type 35? (ВИДЕО)

Аржентинска компания прави идеални копия на модела, които продава за 250 000 долара

Какво е да караш ултра рядкото Bugatti Type 35? (ВИДЕО)

Еторе Бугати сглобява първия Type 35 през 1924 г., а в следващите седем години компанията произвежда повече от 300 от тези състезателни автомобили в различни спецификации. Днес откриването на оригинален екземпляр е почти невъзможна мисия, а дори да откриете такава, ще ви трябват милиони, за да успеете да я приберете в гаража си. И то само ако въпросният колекционер е затънал в дългове и има нужда от парите. Е, има и друг начин – да се свържете с аржентинската фирма Pur Sang, която ви дава възможността не само да притежавате, но и да карате подобна машина.

Какво е да караш ултра рядкото Bugatti Type 35? (ВИДЕО)

Разбира се, става въпрос за реплики на Bugatti Type 35, но такива с изтънчено високо качество. Аржентинците твърдят, че това са перфектни копия на оригинала с едва доловими модификации по 2.3-литровия редови осмак под капака, който има само един разпределителен вал и различен ред на запалване на цилиндрите. Останалото е абсолютно идентично с оригиналната машина от 20-те години на миналия век.

Двигателят има по 3 клапана на цилиндър и винтов механичен компресор, благодарение на който мощността достига 100 к.с., което не е зле за нещо, тежащо 750 кг.

Погледната отзад, колата разкрива негативния страничен наклон на задните си гуми – нещо, което е стандартна гледка за състезателните машини от онова време. Вижда се и огромният дървен волан. Аржентинското творение има 4-скоростна ръчна трансмисия с обърната H-образна конфигурация за избор на предавките, както и коректните за периода спирачки, които на моменти могат да бъдат плашещо неефективни.

По-долу е видеото, част от канала на Джетро Бовингдън в Drive Tribe, което ни разкрива какво е усещането от управлението на такава възродена класика.

Цената? Някакви си 250 000 долара.
 



Снимка: Pur Sang

0 от 500