IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайската кола, която се прави в Италия и спечели принц Албер

Кросоувърът на DR5 Еvo се предлага само за 16 000 евро

Китайската кола, която се прави в Италия и спечели принц Албер

В автомобилния бранш е широко разпространена практиката модели на най-големите компании в света да се произвеждат в Китай и да се предлагат само на местния пазар. Оказва се обаче, че е напълно възможно и обратното – китайски автомобил да се сглобява в Италия и да се продава само в тази страна. При това на съвсем сериозна цена.

DR5 Evo – от Китай до Монако и принц Алберт II

По време на проведения през миналата седмица първи автомобилен автосалон в Монако бе показан кросоувърът DR Evo5 Monte Carlo. Честта да повдигне покривалото на машината бе предоставена лично на княз Алберт II, който е известен като един от най-големите автомобилни колекционери. Нещо повече – в колекцията си той вече има и такава машина.

DR5 Evo – от Китай до Монако и принц Алберт II

Кросоувърът е дело на създадената преди 10 години от италианеца Масимо Ди Ризио компания DR Automobiles. Тя сглобява автомобили на китайската марка Chery, като леко променя външния им вид, поставя им допълнително оборудване и ги предлага под марката DR. Като цяло показаният в Монте Карло DR5 повтаря китайския Chery Tiggo, но с двигател, отговарящ на стандарт Euro-6.


DR5 Evo – от Китай до Монако и принц Алберт II
Моделът се позиционира като съперник на Nissan Juke, като се предлага на цена от 16 000 евро в базовата му версия. Дължината на DR5 е 4320 мм, широчината – 1760 мм,  височината – 1640 мм. Разстоянието между двете оси е 2560 мм. Задвижването на модела е поверено на 1,6-литров бензинов мотор със 120 к.с., който може да работи както на пропан-бутан, така и на метан.
Снимки: AutoMoto

Тагове: dr5 automobiles
0 от 500