IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Швейцарци пускат електромобил, по-бърз от Tesla Model S

Машината на Extra Cars ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,3 секунди

Швейцарци пускат електромобил, по-бърз от Tesla Model S

Фирмата Extra Cars обяви предстоящата премиера на първия си модел – едноименна електрическа суперкола. Тя ще получи 4 врати, като задните ще бъдат по-малки от предните, 4 места и задвижване към всички колела.

Швейцарци пускат електромобил, по-бърз от Tesla Model S

Според информацията, предоставена от швейцарската компания, ускорението от 0 до 100 км/ч при тази машина ще отнема по-малко от 2,3 секунди. Така Extra ще превъзхожда Tesla Model S P100D, която при последните тестове показа ускорение от 0 до 96 км/ч (60 мили) за 2,28 секунди.

Швейцарци пускат електромобил, по-бърз от Tesla Model S

Претендентът за най-бърз електромобил на света е проект на швейцарския дизйнер Роберт Палм и датски дизайнер Пол Соул. Първият е собственик на студиото за автомобилен и промишлен дизайн Classic Factory, основано през 2009 г.

През 2012 г. фирмата представи купето и кабриолета Lyonheart K, построени на шасито Jaguar XK, но използващи стила на класическия Jaguar E-Type. Базираната във Великобритания компания Lyonheart Cars обеща да направи 250 бройки от двете коли, като дори обяви цените им – 360 000 евро за купето и 375 000 евро за кабриото.

Швейцарци пускат електромобил, по-бърз от Tesla Model S

В случая с Elextra тиражът на електромобила ще бъде ограничен до 100 бройки, които ще се произвеждат на ръка от германски производител – Porsche или Mercedes-Benz. По думите на Роберт Палм, новият модел ще съчетава дизайн в стила на италианските суперколи от миналото и най-модерни технологии.

Снимка: Extra Cars

Тагове: extra cars
0 от 500
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Хари ( преди 7 години )
    Очевидно не е никаква конглокенция на Тесла, щом ще се произвежда ръчно и с колекционерски тираж. А и скоростта е явно само за рекорда - практически изравнява тая на серийния автомобил на Тесла. Неясна е целта - може би някаква препратка към далечното Бъдеще.
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Тодор ( преди 7 години )
    Добре де, прекрасно е, че от 0-100 ускорява за 2,3, но можеше да посочат какъв му е пробега с едно зареждане. Честно казано хич не ми дреме, че ускорява бързо ако не мога да стигна от София до Пловдив с едно зареждане, да не говорим за морето.... А за градско каране пък съвсем не ме интересува за колко вдига до 100, то в тези задръствания и ограничения последната ми мисъл да да се "режа" по светофарите. Явно производителите на ел. коли си мерят п....те с ускорението.
  • #8
    6 rate up comment 1 rate down comment
    none ( преди 7 години )
    Не съм специалист по Аудио Брандове. Работя с компании произвеждащи оборудване за автоматизиране на производствени, складови и т.н. процеси, с фармацевтични, ИТ компании и хранителни такива. В последно време оборудването което се предоставя няма нищо общо с това отпреди 5 години да речем. В момента аз лично нищо Швейцарско не бих си купил като техника. Не е ясно вече къде се произвежда и какво му е качеството, но цената е безумна. И шоколадите за България например са с палмово масло ...
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Italian Stallion ( преди 7 години )
    Dobre de none , da priemem , che imash predstava . Hayde togava posochi pone 5 audio branda SWISS MADEot klas High End kakto se izrazyavash made in China . Na kakvo osnovanie tvardish tova ? Mozhe bi Chinese vacuum tube !?
  • #6
    2 rate up comment 5 rate down comment
    none ( преди 7 години )
    Имам много добра представа за какво говоря ;). Работя по проекти с/за Швейцарски компании и виждам как се скапват там нещатата последните години. А в Цюрих като изключим главозамайващите цени, единственото нещо което не бях чувал другаде е мученето на крави във влака на летището ;). Не съм впечатлен като цяло. Във фамацията са силни все още. Техниката е Мейд ин Чайна. За хората нищо лошо не казвам ;).
  • #5
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Italian Stallion ( преди 7 години )
    none , bedna ti e fantaziyata kakva audio tehnika i meditsinska aparatura pravyat shveytsartsite . A katoposetih Zurich , razbrah , che sa prekrasni hora .Uspeh na ELEXTRA !
  • #4
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Допреди 10 години всички вадеха коли "убиец" на БМВ М.Сега всички вадят коли убиец на Tesla SКак се променя света
  • #3
    3 rate up comment 8 rate down comment
    none ( преди 7 години )
    Да се чете: Замислена от швейцарци ел. кола, произведена в Китай с китайски части и съмнително качество, ще се продава за швейцарска на безумна цена, и докато клиентите се усетят, швейцарските тарикати ще се закрили фирмата и изпрали парите. Това е схемата за повечето "швейцарски" стоки последните години. Изключение правят само часовниците им все още. Всичко друго е голям ментак на безумна цена.
  • #2
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Като са я пуснали, къде им е сайта, къде са им дилърските центрове? ПРТЕСТАНЕТЕ ДА НИ ЗАНИМАВАТЕ С ПАРТЕНКИ!
  • #1
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ех че е грозно, за 0.00001 сек по бързо време от 0-100 няма да препочета тая грозотия.