IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Citroen показа какъв ще е бъдещият C5

На първо време новият модел ще се продава само в Китай

Citroen показа какъв ще е бъдещият C5

Китайското съвместно предприятие Citroen и Dongfeng разпространи две скици, от които става ясно как ще изглежда новият C5. На тях се виждат задната част и салона на седана.

Citroen показа какъв ще е бъдещият C5

Машината е получила нова задна броня и светодиодни светлини. В салона се е появил нов преден панел и централна консола, изцяло цифров приборен панел и съвременна мултимедийна система с тънък сензорен дисплей.

Очаква се да има промени и в предницата, която ще има различни фарове и нова решетка на радиатора в стила на обновения Citroen C4.

По предварителни данни, двигателите на C5 си остават същите. В Китай автомобилът се предлага с 1,6- и 1,8-литрови безинови турбодвигатели, развивавщи съответно 167 и 204 к.с. Те се комбинират с 6-степенна механична скоростна кутия.

Citroen показа какъв ще е бъдещият C5

Премиерата на новия Citroen C5 ще се състои по време на автосалона в Шанхай през април, като веднага след това автомобилът ще се появи на местния пазар. Все още обаче не е ясно дали този модел ще се предлага и в Европа.

Снимки: Citroen

Тагове: citroen c5 donfeng