IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Отмъщението на клиента (ВИДЕО)

Безразличието на дилърите често докарва купувачите на нови коли до безумие

Отмъщението на клиента (ВИДЕО)

Автомобилите се чупят и това е факт. Някои от тях се повреждат по-рано от предвиденото, тоест преди да им изтече гаранцията. И докато някои клиенти предпочитат да ругаят производителите и търговците, които са им продали колите, други търсят възмездие. Именно за такива хора ще стане дума сега.

Отмъщението на клиента (Видео)

Собственик на Range Rover Evoque от Магнитогорск (Рус) публикува в интернет снимки на своя автомобил, покрит със сено и с доста забавни надписи по него. От лятото на 2016 г. Наталия Шагавалиева води спор с дилъра на Land Rover, който и е продал колата, като в крайна сметка споразумение не е постигнато.

Проблемите започват, след като двигателят отказва да запали. Пробегът на кросоувъра е 37 000 км, а гаранцията на колата е пред изтичане. В сервиза установяват, че едно от буталата на мотора е излязло от строя заради използване на некачествен бензин. На дамата е предложено да плати 40% от частите, а ремонтът да бъде извършен за сметка на дилъра.

Шагавалиева не приема офертата и е решено да бъде направена нова експертиза на повредите. Експертът повтаря първото заключение, заради което мъжът на собственичката го удря и му чупи носа. Това слага край на преговорите, като от Land Rover категорично отказват да поправят колата за собствена сметка. А спорът проедстои да бъде решен от съда.

Още един недоволен клиент прибегна до груба сила, но не в Русия, а в Китай. И той не си е купил Range Rover, а Maserati Quattroporte. През 2013 г. собственикът на италианския седан установява, че по време на ремонта в официален сервиз на марката са му поставени използвани резервни части, но той е платил като за нови.

Мъжът иска обяснение и от сервиза признават, че са му поставили стари части, но няма как да му бъдат таксувани като такива и затова той ги плаща като нови. Китаецът буквално побеснява, след което наема четирима души и те публично разбиват автомобила.

През 2014 г. нещо подобно прави и иранецът с италиански паспорт Хади Пормосени. Той чува странен шум от двигателя на своето BMW M6, както и скърцане от мотора и от лоста за сменяне на предавките. В продължение на няколко месеца жалбата на мъжа се препраща от дилъра към официалния сервиз на BMW и обратно, но резултат няма.


Отчаяният собственик на колата най-накрая губи търпение и решава нещата радикално. С помощта на няколко свои приятели той напълно унищожава скъпия спортен модел, като обявява, че това е акт на отмъщение спрямо немския производител.

Още един любител на използването на оръдия на труда върху автомобили живее в Италия. Спартако Капон често закъснявал за работа и накрая решил за си купи собствена кола. Изборът му паднал върху чисто нов Fiat 500, който само седмица по-късно спира да пали. Мъжът побеснял и грабнал брадва, с която потрошил колата. След което бил вкаран в лудница.

Отмъщението на клиента (Видео)

Срещат се и по-миролюбиви опити за решаване на този проблем. През 2015 г. Власимир Кулаков от Ростов на Дон завежда дело срещу Hyundai, като иска обезщетение в размер на 120 000 долара, а също така и пълна забрана за продажба на автомобилите от групата Hyundai-Kia на територията на Русия.

Отмъщението на клиента (Видео)

Мъжът се оказва собственик на нов Hyundai i40, който почти веднага след закупуването започва да създава проблеми. На няколко пъти воланът блокира, като Кулаков едва се разминава с тежки инциденти. Мъжът се обръща за помощ към офиса на Hyundai в Русия, но оттам му отговарят, че не носят отговорност за проблема.

В крайна сметка искът на Кулаков е отхвърлен от съда, а той е принуден да върне автомобила на руското подразделение на компанията, защото се оказва, че то по-рано му го е изплатило напълно заради появилия се проблем.

През декември 2016 г. американката Джанис Толър дава под съд компанията Toyota, след като плъхове изяждат почти всички кабели на нейния автомобил. Цената на ремонта в местния сервиз на марката струва 5500 долара, като дилърът отказва да признае гаранцията на тези компоненти.

Отмъщението на клиента (Видео)

Толър обаче прави проучване и се оказва, че случаят с нейния RAV 4 съвсем не е единственият. Както и че кабелите на колите на Toyota се правят от изкуствено сирене. И съответно привличат гризачите.

История, в която отново е намесен съд, се случва също в САЩ. Американският предприемач Престън Хан дава под съд компанията Ferrari, след като тя отказва да му продаде хибридния си модел LaFerrari. В исковата си молба мъжът посочва, че са му нанесени морални щети, които той оценява на 75 000 долара.

Отмъщението на клиента (Видео)

Хан твърди, че отговаря на всички изисквания за покупка на LaFerrari, тъй като е собственик на голяма колекция автомобили на италианската марка. Сред тях е и уникалното купе 275 GTB/C Speciale. Мъжът подава заявка за покупка на роудстъра LaFerrari, като изпраща на шефа на FCA Серджио Маркионе чек за 1 млн. долара като предплата за суперколата.

Чекът обаче е върнат, а във Ferrari решават, че Престън Хан е недостоен да бъде собственик на LaFerrari и това предизвиква недоволството на американския бизнесмен.

Съд ще трябва да решава казуса и по друг случай, при който също има разбит скъп автомобил, но производителят няма никаква вина. През 2009 г. британският автомобилен журналист Марк Хейлс успява да убеди бившия пилот във Формула 1 Дейвид Пайпър да му даде да тества неговото Porsche 917. Пайпър се съгласява и взима 2000 паунда като залог. Той забранява на Хейс да форсира двигателя до повече от 8000 об/мин, което, разбира се, не става.

Пайпър получава колата обратно със счупен двигател. Хейлс твърди, че виновна е повредената скоростна кутия. Съдът обаче не мисли така и журналистът е осъден да плати обезщетение от 120 000 паунда. Собственикът на колата на свой ред решава да не се занимава с нейния ремонт и я продава малко по-късно. За 1,25 млн. паунда!

Снимки и видео: Motor, YouTube

 

0 от 500
  • #7
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ти хубаво няма да коментираш ама най-добре напълно да спреш. Защото проучване е доказало, че изолацията на кабелите на Toyota RAV4 е направена от соево сирене и привлича плъховете, дори има дела срещу Тойота, защото плъхове изяждали кабелите а Тойота не ги отремонтира за своя сметка въпреки, че колите са в гаранция.
  • #6
    14 rate up comment 16 rate down comment
    112 ( преди 7 години )
    Немските трошки всеки бърза да ги върне след като се усети че се е прекарал.
  • #5
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    тия големи балъци трошат собственно имущество и съда за да защити общественния интерес ги настанява в лудница а шефовете на автосалона си играят на на джобен тенис
  • #4
    8 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    И аз няма какво да коментирам Бобо за коментара ти. Просто коментар на пълен глуп***к. Може би дори по-глуп***в и от този, който е написал простотията, че кабелите са от изкуствено сирене. То бива, то може, ама чак пък толкова тапи хора не съм вярвал, че има.А иначе за разбиването на коли, най-много недоволни клиенти има от немските бараки. И статистиката дори го показва и немците дори го признават.Тойота е с най-голяма удовлетвореност на клиентите и най-голям %, повторно закупуване.
  • #3
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    тия големи балъци трошат собственно имущество и съда за да защити общественния интерес ги настанява в лудница а шефовете на автосалона си играят на на джобен тенис
  • #2
    17 rate up comment 9 rate down comment
    Бобо ( преди 7 години )
    "Както и че кабелите на колите на Toyota се правят от изкуствено сирене. И съответно привличат гризачите." Нямам какво повече да коментирам...
  • #1
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Темида ( преди 7 години )
    Колко за гумите на Мазератито (видях, че ги пропуснаха с ***)