IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai показа комбито i30

Моделът излиза на пазара с 3 бензинови и 1 дизелов мотор

Hyundai показа комбито i30

Компанията Hyunda разпространи снимки и официална информация за новото поколение на модела си i30 Wagon. Световната премиера на комбито ще се състои по време на автомобилното изложение в Женева, стартиращо в началото на март.

Hyundai показа комбито i30

Дължината на автомобила е 4585 мм, което е с 245 мм повече от хечека i30. Височината от 1465 мм (1475 мм с рейлингите), широчината – 1795 мм и разстоянието между двете оси – 2650 мм, са същите като при стандартния модел. Багажникът има обем от 602 литра, като при свалени задни седалки той достига до 1650 литра.

Оборудването на комбито е идентично с това на хечбека. То включва светодиодна оптика, система за екстренно спиране и задържане в лентата на движение, интелектуален круиз-контрол, система за следене на мъртвите зони, функция за контрол на умората при шофьора и автоматично превключване на светлините.

Освен това Hyundai i30 Wagon разполага с мултимедиен комплекс с 8-инчов сензорен дисплей и поддръжка на Apple CarPlay и Android Auto, безкабелно зарядно за смартфони, както и камера за заден ход.

В Европа комбито излиза с 3 бензинови турбомотора – 1,0-литров T-GDI с 3 цилиндъра, както и 1,4-T-GDI, развиващ 120 и 140 к.с. Предлага се и 1,6-литров дизел в три варианта на мощност – 96, 110 и 133 к.с. Скоростните кутии са 6-степенна механична и 7-степенна роботизирана с 2 съединителя.

Производството на новия Hyundai i30 Wagon ще се осъществява в завода на корейците в Чехия, където се сглобява и хечбекът. Датата на старта на продажбите все още е неизвестна.

Снимки: Hyundai

Тагове: hyundai i30 i30 wagon
0 от 500
  • #10
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Kan40 ( преди 7 години )
    Петият производител в света- отдавна го може ,а защо ние не го можем се пита и шефа на wv.Защо ли?
  • #9
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Не, не предлага.Имат 6-степенен автоматик.
  • #8
    2 rate up comment 2 rate down comment
    До анонимен ( преди 7 години )
    Рено също предлага седем степенен автоматик с два съединителя
  • #7
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    7- степенен автоматик с два съединителя в класа на Голф и Пасат към момента имат единствено Фолксваген и Хюндай. Форд, Опел, французи, италианци, японци им дишат праха. Факт!
  • #6
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Peugeot изобщо нямат такава скоростна кутия. Направиха обикновена ръчна кутия с електро механизми. Мазда ги копираха, естествено. От AutoMotor und Sport бяха изумени колко калпав е такъв автоматик- превключва бавно и с тласъци.
  • #5
    4 rate up comment 3 rate down comment
    U2 ( преди 7 години )
    Мдааа, Пежо и Волво. Само, че т.нар. оригинали не са и чували за 7 степенна скоростна кутия с два съединителя. Значи, че като (ако) някога настигнат в това отношение корейците, ще означава, че те са ги копирали. Туше, levak!
  • #4
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Striker ( преди 7 години )
    Новини за плагиатски жълти марки като Хуйдай, Хуйвей, Самшунг, Мамшунг, Киа и подобни ги пропускам моментално:)
  • #3
    11 rate up comment 3 rate down comment
    bg ( преди 7 години )
    докато не прочетох заглавието бях сигурен, че на снимката е Пежо :-)
  • #2
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Пежо+Волво=УйДайТея корейци съвсем взеха да се излагат. Забраняват коли да се продават в кУрея, а в същото време крадат колкото могат от другите. До вчера ползваха стари двигатели на Митсубиши, а днес се изживяват за нещо голямо. Има много хляб да изядат, докато стигнат големите в този бизнес. А най-голямата им малоумщина беше, че имтръгнаха продажбите и те вдигнаха тотално цените без да си направят сметката, че хората са ги купували, заради ниската цена, а не заради друго. Е сега ще ядат ху.
  • #1
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Абсолютно съгласен, Пежо на 100% - 507 SW. Или снимката нещо не е наред или тези от Хуидай не са наред.