IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Победителят в рали "Швеция" катастрофира на тестове

Традицията в тима на Toyota се спазва - няма тест без удар

Победителят в рали

Победителят в рали „Швеция” и водач в класирането в световния рали шампионат след първите две състезания Яри-Мати Латвала направи зрелищна катастрофа по време на тестове за рали „Мексико”, което е другия месец. Финландецът катастрофира в Алмерия, като изпусна контрола над тестовия Yaris WRC няколкостотин метра след началото на импровизирания етап.

Победителят в рали

Инцидентът стана на спирането за ляв завой след дълга права, като колата на Латвала изпадна от пътя, преобърна се и пак застана на колела. Тестовете за деня бяха прекратени, за да могат механиците на Toyota да оправят колата на Латвала, който обясни, че пораженията се на големи, а той и навигаторът му са невредими.



Според пилотът причината за инцидента е „хлъзгавият макадам”. При завръщането на Toyota в световния рали шампионат за началото на сезон 2017, почти няма тест на който някой от пилотите да не катастрофира, като в повечето случаи става въпрос за леки инциденти. В края на миналата година катастрофа направи дори и тим шефът Томи Макинен, който се удари в дърво във Франция, а инцидентът беше неохотно потвърден от тима няколко дни по-късно. „Нормално е по време на тестове да стават такива неща, все още търсим лимита на възможностите на новата ни кола и имаме много да учим за нея”, обясни Макинен.

Тагове: wrc toyota
0 от 500