IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как звезда от Formula 1 се отблагодари на детския си спонсор

Само едно място в света има право да предлага бургера "Валтери Ботас"

Как звезда от Formula 1 се отблагодари на детския си спонсор

Само за няколко години Валтери Ботас стигна до върха в автомобилния спорт и през новия сезон ще се бори за титлата във Formula 1 като пилот на Mercedes. Финландецът обаче не е забравил откъде е тръгнал: наскоро той официално отстъпи името си на малко ресторантче в родния си град Настола, за да предлага специалния бургер "Ботас".

Заведението, в което Валтери неизменно води гостите си, когато е в Настола, всъщност е било един от първите му спонсори в годините, в когато финландецът още е карал картинг. Затова днес Kiosk Bar има правата да продава всякаква храна с името на Ботас. Освен бургера (две пържоли, лук, сирене, домати и майонеза), ресторанчето сервира и "Обяда на Валтери в падока”?

Искате ли бургер

Новият пилот на Mercedes тази година ще има трудната задача да наследи световния шампион Нико Розберг и да се бори с претендент №1 за титлата през 2017 Люис Хамилтън. Хладнокръвният финландец вече заяви, че предизвикателството не го притеснява и допълни, че е готов да участва в битката за титлата и иска да спечели първата си победа още на старта на сезона в Австралия.

Ботас има зад гърба си само 4 сезона във Формула 1 с Williams, но още през 2015 той беше трансферна цел №1 на Ferrari, където трябваше да замести Кими Райконен. В крайна сметка сделката пропадна, тъй като от Williams поискаха твърде много пари, за да освободят Валтери. Договорът на Ботас с Mercedes е за една година с опция за удължаване, което означава, че на него му предстои най-важният състезателен сезон в кариерата му – през 2017 той трябва да се докаже като достоен съотборник на Хамилтън.



Видео: motorsport.com

Тагове: mercedes
0 от 500