IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Great Wall смени най-успешния си модел

Следващото поколение Haval H6 получава нов 2,0-литров турбомотор

Great Wall смени най-успешния си модел

Най-популярният кросоувър на пазара в Китай – Haval H6, производството на фирмата Great Wall, официално смени поколенията си. Любопитното обаче е, че компанията няма намерение да се отказва от първата генерация на модела и тя ще продължи да се продава едновременно с новия автомобил.

Супер успешният Haval H6 смени поколенията

През миналата година в Китай са продани 580 000 бройки от кросоувъра, което е увеличение с цели 56% в сравнение с 2015 г. Тайната на успеха е проста – привлекателно съотношение между цена и качество. Този подход компанията, която произвежда автомобили и в България, смята да повтори и при новия Haval H6.

Второто поколение на кросоувъра изглежда по-стремително от своя предшественик. Автомобилът е по-малък на дължина – 4600 мм (минус 49 мм) и на височина - 1720 мм (минус 7 мм), но е пораснал на широчината – 1860 мм (плюс 8 мм). Разстоянието между двете оси си остава същото – 2680 мм.

Машината излиза на пазара с нов 2,0-литров бензинов турбодвигател, развиващ 197 к.с. До края на годината ще се появи и версия с 1,3-литров турбомотор със 137 к.с. За модела ще се предлага и 2,0-литровия дизел със 163 к.с. от първото покоение на H6. Новости има и при скоростните кутии – използваната досега 6-степенна механична трансимия отстъпва място на 7-степенен автомат с 2 съединителя.

Салонът на кросоувъра е радикално променен. Ако първата генерация на модела разчиташе на консервативно оформление в стила на японските всъдеходи от края на 90-те години на миналия век, то втората е подчинена на високите технологии. В компактния преден панел е интегриран сензорен дисплей, нова е формата и на селектора на скоростна кутия.

Супер успешният Haval H6 смени поколенията

Като опции за модела, който ще се предага в два варианта – червен (луксозен) и син (спортен), са включени кожен салон, система за безключов достъп и стартиране на двигателя с бутон, панорамен покрив и камера за заден ход. 

Снимки: Carnewschina

 

Тагове: great wall haval h6
0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    до несглобяващия ( преди 7 години )
    ти от къде я имаш тази информация? Как при почти изцяло собствена инвестиция можеш да си позволиш това? Какви са точно данъчните измами? Как точно, НИЕ ще плащаме за това?
  • #4
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Miro ( преди 7 години )
    Като бивш служител ще кажа само, че там се сглобяваха коли до преди една година. В момента наистина вече не се сглобяват.Силно се надявам скоро да се възобнови работата там. Имаше доста добре изградена фирмена култура и добре обучен персонал.
  • #3
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    не съм го казвал ама пак повтарям в България НИЩО не сглобява мошенникът от ловечвсичко идва готово от Китай !другото е лъжа и измама за пред данъчните и ЕС !един ден ще плащаме за тези измами на пигмея от ловеч
  • #2
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Прилича на немска ***!
  • #1
    8 rate up comment 0 rate down comment
    mancho ( преди 7 години )
    Ако това лято започат да го сглобяват тук, и накичената версия на "синия" с 197к.с. и автоматик е до 38000 лв. с ддс, им ставам фен и си купувам един другото лято.Ако го докарат до над 45,000 няма да им е лесно...