IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

"Най-бързата кола в света" дебютира в Женева

Серийната SCG 003S можела да мине Нюрбургринг с половин минута по-бързо от рекорда на Porsche

Американският бизнесмен Джеймс Гликънхаус ще представи на автосалона в Женева в началото на март поредния си амбициозен проект. Това е суперкола, която ще претендира за титлата „най-бърз сериен автомобил в света”.

Хиперкола с претенции ще дебютира в Женева

Серийната SCG 003S е дело на компанията Scuderia Cameron Glickenhaus, като представлява „гражданска” версия на състезателния модел 003C, създаден за участие в сериите за издържливост. От фирмата обаче твърдят, че при създаването на колата инженерите не са били ограничени от нищо и така тя ще бъде по-лека и по-мощна от пистовата версия.

По предварителни данни, SCG 003S ще бъде оборудвана с 4,4-литров V8 турбодвигател, който ще развива повече от 800 к.с. и работи в комбинация със 7-степенна роботизирана скоростна кутия с хидравличен съединител. Това е с 200 к.с. повече от пистовия вариант.

Твърди се, че суперколата ще бъде най-устойчивият в завои сериен автомобили, тъй като благодарение на голямата притискателна сила на кострукцията си ще може да се движи при натоварване до 2 G. В Scuderia Cameron Glickenhaus вярват, че машината ще може да премине Северната дъга на „Нюрбугринг” за 6 минути и 30 секунди. За сравнение, сегашният рекорд за сериен автомобил, поставен от Porsche 918 Spyder, е 6 минути и 57 секунди.

Снимка: Scuderia Cameron Glickenhaus
 

0 от 500