IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Още два кросоувъра в гамата на Alfa Romeo

Шефът на Fiat-Chrysler Серджо Маркионе потвърди новината

Още два кросоувъра в гамата на Alfa Romeo

Босът на FIAT Chrysler Automobiles (FCA) Серджо Маркионе обяви, че в гамата на Alfa Romeo ще се появят още два кросоувъра, които ще бъдат позиционирани над и под първия такъв модел на марката – Stelvio.

Още два кросоувъра в гамата на Alfa Romeo

През миналата седмица европейските специализирани медии се развълнуваха от новината, че новият седан на Alfa – Giulia няма да се предлага в комби версия, което е важно за пазара на Стария континент. Аргументът на италианците е, че след като има Stelvio, няма нужда от комби версия на седана.

Още два кросоувъра в гамата на Alfa Romeo

„Ще добавим два нови кросоувъра в гамата на Alfa – заяви Маркионе пред италианския вестник Corriere della Sera. – Единият ще е под Stelvio, а другият ще е по-голям.”

Stelvio дебютира през ноември на изложението в Лос Анжелис и вече излиза на отделните европейски пазари, като напролет трябва да се появи и в щатите.

„Двата нови модела ще се сглобяват в Италия, като всички други автомобили на Alfa Romeo – допълни Маркионе. – Производството на първия от тях ще започне в края на 2018 или началото на 2019 г.”

Stelvio е базиран на платформата, която се използва при Giulia и се произвежда в същия завод в Касино, Италия.

Снимки: Fiat-Chrysler

0 от 500