IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Kia Picanto получи 1,0-литров турбомотор

Агрегатът развива мощност от 100 к.с.

Новата Kia Picanto получи 1,0-литров турбомотор

Компанията Kia разпространи подробна информация и снимки на новото поколение на хечбека си Picanto. Премиерата на модела, който е получил 1,0-литров бензинов турбомотор, ще се състои на автосалона в Женева през март.

Новата Kia Picanto получи 1,0-литров турбомотор

Габаритите на хечбека са дължина от 3595 мм, широчина – 1595 мм, височина – 1485 мм и разстояние между двете оси от 2400 мм. Така Picanto запазва размерите на своя предшественик, като единствено междуосието е нараснало с 15 мм, което увеличава мястото в салона. По-голям е и багажникът – 255 литра срещу 200 досега.

Моделът е получил пренастроено покачване с по-твърди стабилизатори, усилена каросерия и подобрена шумоизолация. Преработено е и кормилното управление, като воланът вече е по-директен. Хечбекът е снабден и със система, която с помощта на спирачките имитира функция за управление на векторната тяга.

Новият двигател, предлаган за Picanto, е 1,0-литров с турбо и директно впръскване на горивото. Агрегатът развива 100 к.с., като работи в комбинация с 5-степенна механична скоростна кутия.

За модела се предлагат още старите 3-и и 4-цилиндрови мотори с обем 1,0 и 1,2 литра, развиващи съответно 67 и 84 к.с. По-големият от двата може да се комбинира и с 4-степенен автоматик.

В оборудването на Picanto е включен нов мултимедиен комплекс със 7-инчов дисплей, поддръжка на Apple CarPlay и Android Auto, камера за заден ход, безкабелно зарядно за смартфони и система за предотвратяване на челен сблъсък.

Снимки: Kia

Тагове: kia picanto
0 от 500