IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

340 коня за новата Toyota Supra

Характеристиките на дългоочаквания спортен модел изтекоха в интернет

340 коня за новата Toyota Supra

Тайнствена брошура с характеристиките на приемника на Toyota Supra се появи в интернет-пространството. Според някои автомобилни издания, това е фалшификация, но според други медии, посочените данни са напълно реални.

Характеристиките на новата Toyota Supra изтекоха в интернет

И така – съгласно неофициалната информация, дължината на автомобила ще бъде 4380 мм, широчината – 1830 мм, а разстоянието между двете оси – 2470 мм. Теглото на спорния автомобил ще варира между 1350 и 1430 кг. в зависимост от модификацията.

Това означава, че новата Supra ще бъде по-компактна от своя предшественик, чието производство бе спряно още през 2002 г. Неговата дължина бе 4515 мм, а разстоянието между двете оси – 2550 мм.

В основата на модела на Toyota е шаси, разработено съвместно с компанията BMW. Базовата версия ще получи 2,0-литров бензинов турбомотор с 4 цилиндъра, развиващ 192 к.с. и 320 Нм. По-мощната модификация на свой ред ще разчита на 3,0-литров двигател с 6 цилиндъра, който разполата с 340 к.с. и 450 Нм.

Ако това е вярно, това означава,че японците ще заложат на двигатели на BMW, н с изменени параметри. Топ-вариантът – бензиновият агрегат с 6 цилиндъра, представлява всъщност моторът B58, който баварците поставят на модела си BMW 340i. Там обаче той развива 326 к.с.

Не се изключва и появата на хибридна версия, която ще разчита на агрегат с мощност в рамките на 400 к.с. Заедно с новата Toyota Supra през 2018 г. ще излезе роудстърът BMW Z5, изграден на същата платформа.

Снимка: Toyota
 

Тагове: toyota supra bmw z5
0 от 500
  • #14
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Като я пуснат японците ще я пипната да стане 500 к.с. че и после ще завладее Америка. Но за разлика от стария модел пък парата е по- различна и няма да е толкова честа. Старите ги купуват по-евтино и имат пари за тунинг
  • #13
    6 rate up comment 1 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 7 години )
    ot VAG saob6tiha...LAMBORGHINI ne se pali! tova e porednata dolna insinuaciq na SA6T!
  • #12
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Германски седани исках да напиша.
  • #11
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Това детски форум ли е, или това е равнището на разсъждения на пишещите тук? Тойота си е Тойота,а Супра е легендарен модел.Много скучно ако е с двигатели от едни обикновени германски седни!Това е подигравка с името Супра.Сигурен съм че ще е хибридна с японски мотори.
  • #10
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Europe Today ( преди 7 години )
    ..имах ироничен изказ,:) много ясно че VW ще си е на мястото за ужас на електромерите и койотите.
  • #9
    9 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    И нaчaлoтo нa нoвaтa гoдинa Vоlkwаgеn Grоuр продължaвa дa дoминиpa нa eвропeйския пaзар, катo oтчитa peaлизaциятa нa 281 877 aвтoмoбилa (+10.3%). Ha второ мяcтo e РА Grоuр cъc 119 985 мaшини. Трети пo продaжби e Rеnаult Grоuр cъc 106 372 peaлизиpaни бр.Та това е статистиката!
  • #8
    5 rate up comment 8 rate down comment
    статистиката! ( преди 7 години )
    И нaчaлoтo нa нoвaтa гoдинa Vоlkwаgеn Grоuр пpoдължaвa дa дoминиpa нa eвpoпeйc
  • #7
    6 rate up comment 9 rate down comment
    доEurope Today ( преди 7 години )
    За 2076 фантазиите ти не знам,но статистиката за 2016е налична.СТАТИСТИКАТА!"И нaчaлoтo нa нoвaтa гoдинa Vоlkwаgеn Grоuр пpoдължaвa дa дoминиpa нa eвpoпeйc
  • #6
    16 rate up comment 3 rate down comment
    Europe Today ( преди 7 години )
    2076 та, След като през 2045 та въведоха забрана на двигателите..Из улиците няма никой,тук таме някой велосипедист фитнеасар.След бум-а на електричките от тях нама помен.Въведоха режим на тока.Мъск излетя за неизвестна планета.Никой не го е виждал..защото е тъмно..има режим.В Япония се върнаха към корените на будизма,чакайки светли бъднини..Само в нелегалния Тексас чат пат ручи по някой V8,замалко..с 3 литра бензин..толко.В Европа върви търговия със свещи и газеници..пустата му демокрация. :)
  • #5
    25 rate up comment 13 rate down comment
    Asia today ( преди 7 години )
    02.10.2097гНовините от деня - Група японски учени откриха доказателсва за съществуването на Фолксвяаген.Чрез математически модел показващ нивата на СО2, NO2,NO3 и NO в атмосферата за последното столетие учени от Токийския университет доказаха съществуването на смятаната за мит марка Фолксваген.Според доктор Морита, екипът му е доказал и годината на изчезването на таратайките на Фолксваген от лицето на света 22.10.2019г.След тази дата вредните емисии на планетата са драстично намалели.