IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Pagani представи „най-сложната” си кола

Роудстърът Huayra ще излезе в серия от 100 бройки

Pagani представи „най-сложната” си кола

Италианският производител на суперколи Pagani официално представи роудстъра си Huayra, който бе определен от основателя на компанията Хорацио Пагани за „най-сложния проект, с който някога се е захващал”. От модела ще бъде произведени 100 бройки, които вече са продадени. Всяка една от колите струва 2 280 000 евро.

Pagani представи „най-сложната” си кола

За роудстъра е изработен нов монокок, за който са използвани карбон и титан. Това позволява теглото на роудстъра да бъде с 80 кг. по-ниско от това на купето Huyara – 1280 кг. Така колата е съвсем близо до най-лекия модел на марката – купето BC, което тежи 1218 кг. Самата конструкция е с 52% по-твърда.

Суперколата ще се предлага с два варианта на покрива. Единият от тях е твърд с прозрачна централна част, а другият – мек с карбонов каркас, който се прибира в багажника на автомобила. От компанията уверяват, че и двата покрива бързо и лесно се поставят на машината.

Pagani Huayra Roadster е оборудван с 6,0-литров туин-турбо V12, който предлага 764 к.с. и 1000 Нм въртящ момент. Той работи в комбинация с нова 7-степенна работизирана трансимсия Xtrac. От компанията не съобщават динамичните характеристики на автомобила, но стандартното купе със 730 к.с. ускорява от 0 до 100 кч/ч за 3,3 секунди и развива максимална скорост от 370 км/ч.

Освен това роудстърът е получил модернизирано окачване с елементи разработени специално за тази кола, а също така нови карбоново-керамични спирачни механизми Brembo, както и специални 20-цолови предни джанти и 21-цолови задни.

Снимки: Pagani

Тагове: pagani huayra roadster
0 от 500