IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Citroen направи мечтата на пътешественика

Моделът Space Tourer 4X4E засега е само концепт

Citroen направи мечтата на пътешественика

Френският производител Citroen представи концептуален пътнически ван, който се казва Space Tourer 4X4 Ë Concept. Моделът е направен в стила на фирмените аксесуари от гамата Ë (буквата е взета от надписа на марката на френски език), като бе определен от неговите създатели като „мечтата на пътешественика”.

Citroen направи мечтата на пътешественика

В основата на прототипа е модификацията на модела Citroen SpaceTourer с намалено междуосие. Клирънсът на концепта обаче е увеличен с 60 мм, добавена е и система за задвижване на четирите колела, разработена съвместно с френската компания  Automobiles Dangel. Поставени са също така специални защитни елементи по каросерията, които придават на автомобила всъдеходен вид.

Горната част на седалките и подглавниците са обшити с бяла кожа, докато останалите елементи са от сива алкантара. Системата за трансформация на салона позволява в него да останат само 4 места, като в този случай обемът на багажника се увеличава до 2 куб. метра.

В оборудването на автомобила са включени проекционен дисплей, камера за заден ход, адаптивен круиз-контрол, система за следене на мъртвите зони и на пътната маркировка, функция за разпознаване на пътните знаци, автоматично превключване от дълги на къси светлини и система за предотвратяване на челен сблъсък.

Задвижването на концепуталния модел, чиято премиера ще се състои на автосалона в Женева през март, е поверено на 2,0-литров дизелов двигател със 150 к.с. Той се комбинира с 6-степенна механична скоростна кутия.

Снимки: Citroen

0 от 500