IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Chevrolet погреба електрическия Spark

Вместо него американците ще заложат на по-практичния Bolt

Chevrolet погреба електрическия Spark

Chevrolet спира производството на електрическия Spark, като негов наследник ще бъде новият и по-голям Bolt, съобщава The Detroit News. От компанията потвърдиха, че това решение вече се изпълнява и последните бройки на Spark EV са били произведени през лятото, а производството на модела няма да се подновява.

Chevrolet се отказва от електрическия Spark

Spark EV дебютира през лятото на 2013 година и първоначално се предлагаше в Калифорния и Орегон, а от 2015 се продава и в Мисури. Първо моделът тръгна на цена 27 495 долара, а през април 2015 тя беше намалена с 1650 долара.

В началото на 2015 година General Motors представи електрическия Bolt и според ранните планове за лансирането на модела, но след това е било взето решение, че производството на Spark EV вече няма да е необходимо.

Chevrolet погреба електрическия Spark

„Развълнувани сме от възможността да продължим развитието на нашите електрически модели, като основите бяха поставени и от Spark EV – заяви говорителят на Chevrolet Фред Лигури. – Сега обаче представяме първият достъпен електромобил с голям пробег – Bolt EV.

Лигури потвърди, че Chevrolet е продал общо около 7400 бройки от Spark EV.

Производството на Bolt започна през ноември и първите доставки на клиенти в Калифорния вече са факт, след това моделът ще се появи в Ню Йорк, Масачузетс и Вирджиния.

Снимки: Chevrolet

0 от 500