IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-безсрамният кемпер в света

Този 14-метров Elysium има камина, три телевизора, парна баня и хеликоптерна площадка (ГАЛЕРИЯ)

Последният писък на модата в пътуванията се нарича Glamping (от glamorous camping - бляскав къмпинг). Най-общо това означава да съчетаеш къмпингуването с всички моделни удобства и прояви на лукса. Но думата е твърде слаба, за да опише последния прототип на кемпер, дело на американската технологична компания Furrion.


Най-безсрамният кемпер в света


Наречен Elysium, този дом на колела е толкова далече от обикновените кемпери, колкото Елисейският дворец - от рибарските бунгала. Той има не само луксозна спалня, баня с вибромасаж и подвижно джакузи, но дори и свой собствен хеликоптер - ако случайно пътищата се окажат прекалено задръстени.

Еlysium е дълъг почти 14 метра и включва хеликоптерна площадка, достатъчна за кацането на двуместен Robinson R22. В непосредствена близост до нея на покрива е горещото джакузи - просто в случай, че внезапно се почувствате изтощени от летенето.


Най-безсрамният кемпер в света


На покрива има и зона за отмора като по луксозните яхти, където да се наслаждавате на летните вечери. Зимно време можете да си останете вътре пред съвсем истинската, функционираща камина.

"Глемперът" има напълно обзаведена кухня с нормален хладилник и отделен охладител за вино. Оборудването включва три широкоекранни телевизора, масажен душ, парна баня, напълно автоматизирана тоалетна и още пет страници с други екстри.


Най-безсрамният кемпер в света


За момента това е само прототип и от Furrion твърдят, че още не са решили дали да пристъпят към производство. Ако това стане, цената ще е около 2.5 милиона долара. За същите пари можете да си платите нощувките в добър хотел... в продължение на 68 години.


Вижте още снимки в галерията:

Тагове: glamping furrion elysium
0 от 500